Ruoka

Maailman helpoimpaan suklaamousseen tarvitaan vain kaksi raaka-ainetta

Herkullinen jälkiruoka syntyy käden käänteessä.
Kari Salonen
Kahden raaka-aineen suklaamousse on helppo ja herkullinen jälkiruoka.

Tekeekö mielesi jotain makeaa herkkua, mutta et jaksaisi vaivata taikinaa tai täyttää tiskiallasta likaisilla kulhoilla?

Kokeile siinä tapauksessa maailman helpointa suklaamoussea, jonka valmistamiseen tarvitaan vain kaksi raaka-ainetta.

Marita Joutjärvi: Maailman helpoin suklaamousse

noin 6 annosta

Ainekset

100 g maito- tai taloussuklaata

1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistusohje

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä.

Vatkaa vaniljakastike kiinteäksi vaahdoksi. Lisää suklaasula vähitellen vaahtoon vatkaten.

Lusikoi seos annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön ajaksi jähmettymään.

Koristele halutessasi suklaalastuilla, marjoilla tai mintulla.

Lisää reseptejä löydät MT Ruoka -sivun reseptihausta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

S-ryhmä aloitti ruuan halpuutuksen Virossa – pääpaino virolaisissa tuotteissa, mutta joukossa myös "joitain suomalaisia"

K-ryhmä vetää jälleen kananmunia myynnistä salmonellariskin vuoksi

Söin täällä: Kalaravintola Kotkassa vietti koko kesän kestäviä meripäiviä, mutta korona karkotti talven kävijät

Valtaosa suomalaisesta naudanlihasta tuotetaan maitotiloilla – tunnetko yleisimmät liharodut?