Ruoka

Söin täällä: Suomalainen hevonen tekee viimeisen palveluksensa herkkusuun lautasella

Tilava Rafael´s Steakhouse ansaitsee kiitokset ystävällisestä palvelusta.
Katja Lamminen
Hevosen sisäfilee tarjoiltiin punaviinikastikkeella ja maustevoilla.

Jos iskee lihanhimo, se talttuu taatusti Rafael's Steakhousessa Porvoossa, jossa kaikki lihat ovat kotimaisia. Ravintola on valoisa ja tilava ja tarjolla on myös mukavia looseja.

Harvasta paikasta saa kotimaista hevosenlihaa, joten valinta oli helppo: Parisataa grammaa grillattua hevosen sisäfileetä, punaviinikastiketta, erikoismaustevoita ja lisukkeena kypsennettyjä kasviksia sekä perunoita, jotka oli paahdettu ja maustettu kuorineen.

Pääruokia odotellessamme puolitimme alkupalaksi perinteisen tomaatti-mozzarella-salaatin. Kahteen pekkaan annos oli juuri sopiva.

Seuralaiseni tilasi hampurilaisen, joka osoittautui paksuine, mediumiksi kypsennettyine jauhelihapihveineen erittäin kelvolliseksi.

Hevosenfilee oli suussasulavaa. Hevosta syön hyvällä omallatunnolla tiedostaen, että toinen vaihtoehto olisi kuopata koko komeus maahan. Pelkästään lihaksi Suomessa ei tietääkseni hevosia kasvateta, joten omistajalleen rakas hevonen tekee vielä viimeisen palveluksensa lautasella raviten satunnaista herkkusuuta.

Jälkiruuaksi puolitimme mehevän suklaakakun. Kaikki ruokalajit saapuivat pöytään ystävällisen ja huomioivan palvelun siivittäminä.

Tuhdeilla eväillä jaksoi puskea Porvoon Linnamäelle maisemia ihailemaan.

Rafael's Steakhouse, Piispankatu 28, 06100 Porvoo

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mullistava saavutus Ranskassa: Suomalaisen Ainoa Wineryn neljä viiniä voittivat kultamitalit maailmankuuluissa viinikilpailuissa

Elintarvikejätettä vuosittain 640 miljoonaa kiloa – Suurin osa syntyy kotitalouksissa

Oma panimo lupia vaille valmiina käyntiin – omaa olutta alkaa virrata Tammiston Cittarin panimosta lähiviikkoina

Jäätelöannos grillissä tai lohi laudalla – kun hallitset nämä niksit, niin grillissä onnistuu melkein mikä vain