Ruoka

Söin täällä: Suomalainen hevonen tekee viimeisen palveluksensa herkkusuun lautasella

Tilava Rafael´s Steakhouse ansaitsee kiitokset ystävällisestä palvelusta.
Katja Lamminen
Hevosen sisäfilee tarjoiltiin punaviinikastikkeella ja maustevoilla.

Jos iskee lihanhimo, se talttuu taatusti Rafael's Steakhousessa Porvoossa, jossa kaikki lihat ovat kotimaisia. Ravintola on valoisa ja tilava ja tarjolla on myös mukavia looseja.

Harvasta paikasta saa kotimaista hevosenlihaa, joten valinta oli helppo: Parisataa grammaa grillattua hevosen sisäfileetä, punaviinikastiketta, erikoismaustevoita ja lisukkeena kypsennettyjä kasviksia sekä perunoita, jotka oli paahdettu ja maustettu kuorineen.

Pääruokia odotellessamme puolitimme alkupalaksi perinteisen tomaatti-mozzarella-salaatin. Kahteen pekkaan annos oli juuri sopiva.

Seuralaiseni tilasi hampurilaisen, joka osoittautui paksuine, mediumiksi kypsennettyine jauhelihapihveineen erittäin kelvolliseksi.

Hevosenfilee oli suussasulavaa. Hevosta syön hyvällä omallatunnolla tiedostaen, että toinen vaihtoehto olisi kuopata koko komeus maahan. Pelkästään lihaksi Suomessa ei tietääkseni hevosia kasvateta, joten omistajalleen rakas hevonen tekee vielä viimeisen palveluksensa lautasella raviten satunnaista herkkusuuta.

Jälkiruuaksi puolitimme mehevän suklaakakun. Kaikki ruokalajit saapuivat pöytään ystävällisen ja huomioivan palvelun siivittäminä.

Tuhdeilla eväillä jaksoi puskea Porvoon Linnamäelle maisemia ihailemaan.

Rafael's Steakhouse, Piispankatu 28, 06100 Porvoo

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joka neljäs talous ei osta joulukinkkua lainkaan – valtaosa kinkun hankkivista haluaa kotimaisen

Fazerin kauraa hyödyntävä ksylitolitehdas on vuoden 2020 Tähtiteko

Selvitys koulujen korona-ajasta: Kouluruokailuja järjestetty laittomasti jakamalla ruokarahaa ja maskit valtaosalla hankkimatta

Löytyvätkö nämä tuotteet ostoskoristasi? K-ryhmä listasi ensi vuoden 15 nousijaa