Ruoka

Näin teet pikkujouluihin ja itsenäisyyspäivän kotijuhliin pikku syötäviä helposti

Voit käyttää valmistaikinoita ja keskittyä makoisiin täytteisiin.
Sanne Katainen
Makeissa piiraspaloissa on kolme kerrosta: rapeaa murotaikinaa, piparkakkumausteista kinuskia ja täyteläistä suklaata.

Piirakkataikinaa ei ole vaikea valmistaa, mutta jos haluaa päästä vähällä tiskillä ja muutenkin oikaista, niin valmistaikina on kelpo vaihtoehto.

Piirakkataikinoita on erilaisia. Niihin on käytetty esimeriksi ruista, kauraa tai perunaa lisäämään kuituja ja mehevyyttä ja ne sopivat yhtä hyvin suolaisiin kuin makeisiin piirakoihin.

Hyvä vinkki on esipaistaa pohjaa 5–10 minuuttia, niin pohja kypsyy kunnolla eikä siitä tule vetinen.

Pitsapohjiakin voi ostaa valmiina, jolloin valmiin taikinapohjan päälle kootaan vain täytteet. Kauli pohjaa halutessasi isommaksi, niin se ohenee ja pinta-ala suurenee, jolloin herkkua riittää paloiteltuna useammalle.

Jotta pitsan pohjasta tulee rapea, pane pitsapelti uuniin jo, kun säädät uunin tehot. Siirrä pitsa kuumalle pellille ja paista.

Makea ja rasvainen murotaikina on omiaan pikkuleipiin ja piirakoihin tai levyleivoksiin. Taikinaa voi lisämaustaa vaikkapa kardemummalla tai sitruunan- tai appelsiininkuoriraasteella.

Myös pulla- ja piparkakkutaikinoita myydään kaupassa valmiiksi pakastettuina. Niistäkin saa nopeasti tuoksuvaa ja tuoretta tarjottavaa joulunalusjuhliin, joita tänä poikkeusvuonna vietetään enimmäkseen pienessä piirissä kotosalla.

Katso ohjeet MT Ruoka reseptihausta:

Juustopiirakka lohisalaatilla

Kasvispizza

Joulumausteinen kinuski-suklaapiiras

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tarjolla supervoimia ja menestysreseptejä – ruokamatkailun teemapäivä tarjoaa purtavaa kaikille avoimessa verkkotapahtumassa

Lihatalot vastaavat Finnwatchin soija-raporttiin: Atria myöntää brasilialaisen lihan kuljettamisen Venäjälle, HKScan on asteittain siirtymässä vastuullisen soijan käyttöön Baltiassa ja Tanskassa

Eineksien ja ravintolaruuan raja hämärtynyt korona-aikana – valtaosa ei koe häpeää valmisruokien ostamista

Yli puolet kannattaa epäterveellisten ruokien verotusta – eniten kannatusta saa sokerivero