Peggyn pieni punainen keittiö -blogista tunnettu Peggy Thomas lahjoo lähipiiriään mielellään ruualla. Jouluna naapuri saattaa saada kauniisti paketoidun saaristolaisleivän ja ystäväperheen paketissa voi olla walesiläisiä jumbles-keksejä. Itse tehty glögi kauniissa pullossa on myös tervetullut lahja, samoin paholaisenhillo.
"Teen niitä kaikkia ison annoksen ajoissa ja samalla omaankin joulupöytään", Peggy kertoo.
Englantilaiseen hedelmäkakkuun Peggyllä on mehevä ohje, johon tulee aimo loraus konjakkia. Alkoholi tosin haihtuu pois, kun kostutusnestettä keitetään.
Omallekin perheelle tekemistä riittää, sillä jouluna pöydän ympärillä on toistakymmentä ruokailijaa.
Pipareita Thomasilla leivotaan pitkin vuotta, ja joulupiparit Peggy leipoo Paraisten piparkakkujen ohjeella niin kuin piparkakkutalonkin. "Sen teen yhdessä lasten kanssa ja he saavat sen omaan huoneeseensa. Siitä tulee joulun tuoksu moneksi viikoksi."
Peggy paljastaa, että hänen puolisonsa, Walesin tikru, on varsinainen piparimonsteri. "On oltava tarkka, millaisiin purnukoihin piparit laittaa. Jason rakastaa pipareita. Kun laitoin niitä peltirasioihin, niin yllättäen kaikki takimmaiset olivat jouluna tyhjiä. Hän oli aina teekupposen kanssa ottanut piparin."
Nykyisin Peggy säilyttää pipareita lasipurkissa.
Katso ohjeet MT Ruoka reseptihausta.


