Ruoka

Näkyykö tammikuun vyönkiristys sinunkin ostoissasi? S-ryhmän tilastot kertovat tipattoman lisäksi karkkilakosta ja hedelmähimosta

Hedelmiä myydään tammikuussa S-ryhmän mukaan viidennes enemmän kuin muina kuukausina keskimäärin.
Lari Lappalainen
Hedelmiä ostetaan tammikuussa viidennes enemmän kuin muina kuukausina keskimäärin.

Tammikuun myyntitilastot kertovat poikkeavasta ostokäyttäytymisestä, kertoo S-ryhmän myyntidata vuosilta 2018–2020.

Esimerkiksi hedelmiä ostetaan tammikuussa viidennes enemmän kuin muina kuukausina. Osaksi tähän vaikuttaa se, että sitrushedelmät ovat alkuvuonna parhaimmillaan.

Kasvispakasteita myydään peräti neljännes enemmän kuin muina kuukausina keskimäärin.

Vastaavasti erilaisten epäterveelliseksi miellettyjen tuotteiden myynti laskee tammikuussa. Esimerkiksi perunalastuja myydään 15 prosenttia vähemmän kuin muina kuukausina ja makeisia 20 prosenttia vähemmän.

"Makeisten koko vuoden huippusesonki ajoittuu jouluun. Joulukuun volyymihuipusta kilomyynti putoaa tammikuussa jopa noin 45 prosenttia”, paljastaa päivittäistavarakaupan myyntijohtaja Antti Oksa S-ryhmän marketkaupasta.

Tipattoman tammikuun viettäjät näkyvät myös myyntitilastoissa: alkoholipitoisten panimojuomien myynti on tammikuussa noin neljänneksen pienempää kuin muina kuukausina keskimäärin. Alkoholittomien panimojuomien osuus myynnistä on puolestaan suurimmillaan juuri tammikuussa.

”Alkoholittomat vaihtoehdot kiinnostavat asiakkaita entistä enemmän. Vuonna 2020 alkoholittomien panimojuomien myynti kasvoi 26 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Myös tarjonta on kasvanut ilahduttavan paljon”, Oksa kertoo.

Lue myös:

Vietätkö sinäkin tipatonta tammikuuta? Et ole ainut!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Video: Mehutölkki hyppää hyllystä ja alkaa ladella mainoslauseita – kyseessä on uusi "hyllypuhuja", jonka esittely herättää lähinnä ärtymystä

Suomi loi ensimmäisenä alan yhteiset suuntaviivat ruokahävikin vähentämiseen

S-ryhmä aloitti ruuan halpuutuksen Virossa – pääpaino virolaisissa tuotteissa, mutta joukossa myös "joitain suomalaisia"

K-ryhmä vetää jälleen kananmunia myynnistä salmonellariskin vuoksi