Ruoka

ETL:n Pia Pohja vastaa Lihakeskusliitolle yhteistyösopimusten irtisanomisesta: Pienet liitot hyötyneet ETL:n palveluista maksamatta täyttä hintaa

Pia Pohja uskoo, että yhteistyö liittojen välillä jatkuu katkeamatta.
Hanna Linnove
"Uskomme, että neuvotteluissa päästään molempien osapuolten hyväksymään lopputulokseen ja tärkeä yhteistyö jatkuu katkeamatta", toimitusjohtaja Pia Pohja sanoo.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi viime viikolla Lihakeskusliiton tyrmistyksestä, kun Elintarviketeollisuusliitto ETL irtisanoi syksyllä yhteistoimintasopimukset Lihakeskusliiton, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton, Suomen Leipuriliiton ja Suomen Alkoholijuomakauppayhdistyksen kanssa.

"ETL:n ja liittojen yhteistyösopimukset ovat useita vuosia vanhoja ja ne täytyy päivittää ajan tasalle vastaamaan niin yhdistyslakia kuin ETL:ssä hyväksyttyjä toimintaperiaatteita", kommentoi sopimusten irtisanomista toimitusjohtaja Pia Pohja Elintarviketeollisuusliitosta.

"Vanhat sopimukset on irtisanottu ja uusien sopimusten osalta neuvottelut ovat kesken."

ETL:ssä on noin 270 jäsentä, jotka maksavat ETL:n sääntöjen mukaisen jäsenmaksun.

"Lihakeskusliitto ja Leipuriliitto eivät ole ETL:n jäseniä, eikä myöskään suurin osa heidän jäsenyrityksistään ole ETL:n jäseniä, mutta liitot haluaisivat jatkossakin hyötyä maksimaalisesti ETL:n jäsenpalveluista ja asiantuntijoiden ammattitaidosta maksamatta kuitenkaan täyttä hintaa", Pohja sanoo MT:lle lähettämässään sähköpostissa.

"Tämä ei tietenkään ole ETL:n omien jäsenten etu. Ymmärrämme, että liittoja harmittaa kesken olevat neuvottelut. Uskomme, että neuvotteluissa päästään molempien osapuolten hyväksymään lopputulokseen ja tärkeä yhteistyö jatkuu katkeamatta."

Lue myös:

Lihakeskusliitto on ihmeissään Elintarviketeollisuusliiton irtisanomista yhteistyösopimuksista: "Jos rivit rakoilee, siitä ei hyvä seuraa!"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muistathan muikut, ne ovat suomalaista superfoodia! Paista muikuista vaikka itämaisia sipsejä tai loihdi savumuikuista helpot rieskapitsat

Tiukalla kasvisruokavaliolla kasvavilla pikkulapsilla on verrattain vähemmän D- ja A-vitamiinia sekä tärkeitä rasva- ja aminohappoja

Pubin pitäjä vannoi, ettei ikinä enää tee ravintolahommia – kunnes Kyrön tislaamo vei mennessään: "Ei me oltu villeimmissä unelmissammekaan ajateltu, että tämä voisi mennä näin"

MTK:n Marttila huolissaan S-ryhmän päätöksestä Viron Prismoissa – "Halpuutus ja suomalainen ruoka eivät vain kuulu yhteen"