Ruoka

93 prosenttia suomalaisista syö lihaa, päivittäin alle puolet

Kokonaiskulutus on pysynyt vakaana ja lihassa suositaan kotimaista, kertoo Lihatiedotusyhdistys.
Riitta Ryynänen
Lihan kulutus on melko vakaata, mutta moni pyrkii vähentämään punaista lihaa.

Lihan kokonaiskulutus on pysynyt melko vakaana, mutta moni pyrkii punaisen lihan vähentämiseen, kertoo Lihatiedotusyhdistys.

93 prosenttia suomalaisista syö lihaa jossain muodossa.

Päivittäin lihaa syövien talouksien osuus on 41 prosenttia. Useamman kerran viikossa lihaa syödään 76 prosentissa kotitalouksista.

Lihan syönnin syyksi yhdistyksen teettämään tutkimukseen vastaajat ilmoittivat aiempaa useammin maun ja proteiinin saannin.

15 prosenttia vastaajista sanoo vähentäneensä ja 5 prosenttia lisänneensä lihan syömistä. Tärkeimpiä syitä lihan vähentämiseen olivat eettiset, ekologiset ja ilmastosyyt. Myös terveyssyyt, maku ja taloudelliset syyt mainittiin.

Lihan syöjät suosivat kotimaista. Kaikkien lihalajien kotimaisuusaste on ennakkotietojen mukaan noin 83 prosenttia.

Lihatiedotusyhdistyksen tiedot perustuvat Kantar TNS Agrin lokakuussa 2020 tekemään tutkimukseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

S-ryhmä aloitti ruuan halpuutuksen Virossa – pääpaino virolaisissa tuotteissa, mutta joukossa myös "joitain suomalaisia"

Söin täällä: Kalaravintola Kotkassa vietti koko kesän kestäviä meripäiviä, mutta korona karkotti talven kävijät

Valtaosa suomalaisesta naudanlihasta tuotetaan maitotiloilla – tunnetko yleisimmät liharodut?

Haetko halpaa, mutta hyvää ruokaa? Valitse juureksia ja täältä niihin herkkureseptit