Lihan kokonaiskulutus on pysynyt melko vakaana, mutta moni pyrkii punaisen lihan vähentämiseen, kertoo Lihatiedotusyhdistys.
93 prosenttia suomalaisista syö lihaa jossain muodossa.
Päivittäin lihaa syövien talouksien osuus on 41 prosenttia. Useamman kerran viikossa lihaa syödään 76 prosentissa kotitalouksista.
Lihan syönnin syyksi yhdistyksen teettämään tutkimukseen vastaajat ilmoittivat aiempaa useammin maun ja proteiinin saannin.
15 prosenttia vastaajista sanoo vähentäneensä ja 5 prosenttia lisänneensä lihan syömistä. Tärkeimpiä syitä lihan vähentämiseen olivat eettiset, ekologiset ja ilmastosyyt. Myös terveyssyyt, maku ja taloudelliset syyt mainittiin.
Lihan syöjät suosivat kotimaista. Kaikkien lihalajien kotimaisuusaste on ennakkotietojen mukaan noin 83 prosenttia.
Lihatiedotusyhdistyksen tiedot perustuvat Kantar TNS Agrin lokakuussa 2020 tekemään tutkimukseen.