Jos Kotkassa haluaa mennä syömään hyvin, niin ensimmäiseksi suositellaan yleensä Wanhaa Fiskaria, onhan se niin sanottu kilpiravintola eli saanut paistinkääntäjien kilvet merkiksi korkeatasoisesta ruuasta.
Korona on koetellut tätäkin ravintolaa kovin kourin, mutta yli 30 vuotta ravintolaa luotsannut Riitta Horto kertoo, että kevään jälkeen kesäkin oli poikkeuksellinen. "Kotkassa oli viime kesänä ensimmäistä kertaa historiassamme koko kesän kestävät Kotkan meripäivät, kun ne normaalisti ovat vain viikonlopun mittaiset. Väkeä tuli ja meni koko ajan ihan syyslomiin asti."
Toisin oli marraskuussa, tungoksesta ei ollut tietoakaan. Valitsin tarjoilijan suosituksesta alkuruuaksi tomaatti-mozzarellasalaattia, jonka erikoisuutena olivat varrelliset kaprismarjat salaatin päällä. Yllättävästi ne sopivat makuun, vaikka salaatti muuten poikkesi siitä, mitä italialaiselta caprese-salaatilta odottaa. Talvi ei ole tomaattien parasta aikaa Suomessa.
Suosituin kala-annos on kuhafileet, mikä piti tietenkin testata, kalaravintolassa kun oltiin. Annoksen kruunasi kampasimpukka ja rapukastikkeen tilalle sai pyydettäessä voikastikkeen. Peruskastikkeet ravintola tekee itse, ja sen maistaa. Kuha oli tuoretta ja varsin maukasta sekin.
Muitakin kalavaihtoehtoja olisi voissa paistetuista pienistä silakoista eli kotkalaisittain haileista loheen ja siikaan.
Lihaakin täällä saa. Ravintolassa eniten tilattuja annoksia on perinteinen pippuripihvi, mutta myös riistaa on tarjolla.
Wanha Fiskari, Juha Vainion katu 2, Kotka