Ruoka

Söin täällä: Kalaravintola Kotkassa vietti koko kesän kestäviä meripäiviä, mutta korona karkotti talven kävijät

Wanhassa Fiskarissa illastaja pääsee vanhanajan ravintolatunnelmaan ja nauttimaan hyvää kalaruokaa.
Riitta Mustonen
Kuhafileet on Wanhan Fiskarin myydyimpiä annoksia.

Jos Kotkassa haluaa mennä syömään hyvin, niin ensimmäiseksi suositellaan yleensä Wanhaa Fiskaria, onhan se niin sanottu kilpiravintola eli saanut paistinkääntäjien kilvet merkiksi korkeatasoisesta ruuasta.

Korona on koetellut tätäkin ravintolaa kovin kourin, mutta yli 30 vuotta ravintolaa luotsannut Riitta Horto kertoo, että kevään jälkeen kesäkin oli poikkeuksellinen. "Kotkassa oli viime kesänä ensimmäistä kertaa historiassamme koko kesän kestävät Kotkan meripäivät, kun ne normaalisti ovat vain viikonlopun mittaiset. Väkeä tuli ja meni koko ajan ihan syyslomiin asti."

Toisin oli marraskuussa, tungoksesta ei ollut tietoakaan. Valitsin tarjoilijan suosituksesta alkuruuaksi tomaatti-mozzarellasalaattia, jonka erikoisuutena olivat varrelliset kaprismarjat salaatin päällä. Yllättävästi ne sopivat makuun, vaikka salaatti muuten poikkesi siitä, mitä italialaiselta caprese-salaatilta odottaa. Talvi ei ole tomaattien parasta aikaa Suomessa.

Suosituin kala-annos on kuhafileet, mikä piti tietenkin testata, kalaravintolassa kun oltiin. Annoksen kruunasi kampasimpukka ja rapukastikkeen tilalle sai pyydettäessä voikastikkeen. Peruskastikkeet ravintola tekee itse, ja sen maistaa. Kuha oli tuoretta ja varsin maukasta sekin.

Muitakin kalavaihtoehtoja olisi voissa paistetuista pienistä silakoista eli kotkalaisittain haileista loheen ja siikaan.

Lihaakin täällä saa. Ravintolassa eniten tilattuja annoksia on perinteinen pippuripihvi, mutta myös riistaa on tarjolla.

Wanha Fiskari, Juha Vainion katu 2, Kotka

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tuontiruuan salmonella aiheutti viime vuonna 14 takaisinvetoa markkinoilta

Lakritsijäätelö uppoaa lappilaisiin, suklaajätski sulaa pääkaupunkilaisten suussa – mikä on sinun suosikkimakusi?

"Näyttää simppeliltä, eiköhän kokeilla itsekin", tuumivat suodenniemeläiset – pistivät pystyyn oman tislaamon ja kehittivät oman hunajaviinan

Kesäloman leirien ilmoittautuminen on alkanut – 4H-yhdistysten Ruokakoulun teema on tänä vuonna lähiruoka