Ruoka

Söin täällä: Yllättäen lounaan tähtipelaajiksi voivat nousta yksinkertaiset krutongit ja mehevät mokkapalat

Paulan konditoria Ikaalisissa tarjoaa väljän pysähtymispaikan, jossa lounas varsin on simppeli.
Laura Kuivalahti
Kasvissosekeitto saa purutuntumaa raejuustosta ja krutongeista.

Usein ravintolaan mennessään toivoo suurta makuelämystä tai ainakin sellaista kokin oivallusta, jota ei omassa keittiössä tulisi testattua. Toisinaan taas on ihanaa istahtaa valmiiseen lounaspöytään aivan arkisen aterian ääreen.

Paulan Konditoria Ikaalisissa sijaitsee sen verran lähellä valtateitä, että siellä on helppo piipahtaa ohikulkumatkalla. Alle kymmenellä eurolla tarjolla on salaattia, lämmintä ruokaa, konditorian omia leipiä, juomia, kahvia ja jälkiruokaa.

Salaattipöytä ei tarjoile yllätyksiä lounas­ruokaloiden kävijälle. Vaikka leipiä kehutaan oman konditorian tuotteiksi, eivät ne ole sellaisia vastaleivottuja lämpimäisiä, jotka muuttaisivat arkisen lounaan juhlavaksi. Kasvissosekeitto on pehmeää eikä lähde kikkailemaan uusilla makuyhdistelmillä. Rakennetta antavat raejuusto ja herkulliset krutongit. Vanha kunnon mokkapala tarjoaa aterialle makean loppusilauksen.

Näinä aikoina Paulan Konditoria saa kiitosta väljistä pöydistä. Vitriinien herkkuja tekisi mieli haalia matkaevääksi useampaakin sorttia.

Paulan Konditoria. Soutajantie 2, Ikaalinen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Enemmistö suomalaisista pitää ruokakeskustelua polarisoituneena – kasvisruokayritys näki tilaisuuden ja mainosti lihansyönnin puolesta

MT:n lukijat himoitsevat banaanipusuja takaisin – mokka nousi ylivoimaisesti Suukkojen ykkösmauksi

Kerrosviljelmä kasvattaa versoja ja yrttejä keskellä Vantaan kaupunkia – "Tyhjältä pöydältä aloitettiin, kaikki on opittu kantapään kautta"

Tutkimus: Suomalaiset pitävät ruisleipää kiinnostavimpana leipänä