Matkailuyrittäjät eivät tänä vuonna päässeet Berliinin Grune Wochelle, joten he päättivät tempaista kotimaassa. Koska täälläkin kokoontuminen on koronarajoitusten vuoksi mahdotonta, yrittäjät suunnittelivat tapahtuman verkkoon.
Tehdään Tulevaisuus Yhdessä -tapahtuman pääteemana on maaseutu- ja ruokamatkailu.
Linjat tapahtumaan aukeavat aamulla kello 9.30, jolloin on kuvayhteys Valtimolle, Kuusamoon, Hauholle ja Ähtäriin maaseutumatkailuyrityksiin.
Päivän aikana kuullaan niin matkailun johtamiskonsulttia, joka puhuu supervoimista, kuin keittiömestari Kari "Kape" Aihisen menestysresepti maaseudulle.
Iltapäivän ohjelmassa kerrotaan muun muassa, miten suomalainen saunakonsepti myy maailmalla, ja miten elintarvikeyritysten ja matkailun yhteistyö voi luoda lisäarvoa.
Tapahtumaan on ennakkoon ilmoittautunut jo noin kolmesataa henkeä. Livelähetystä pääsee seuraamaan osoitteessa https://www.suomen.tv/tulevaa/.
Lomalaidun ry:n ruokamatkailukoordinaattori Anne Mikkola kannustaa osallistumaan tapahtumaan, sillä yrittäjien markkinatilanne on haastava ja yhteiset verkostoitumistilaisuudet sekä ammattitilaisuudet ja -tapahtumat ovat käytännössä kadonneet. "Tällä teemapäivällä haluamme paikata tätä suurta vajetta ja samalla katsoa positiivisesti tulevaisuuteen."
Lue myös:
Eivätkö turistit syö Suomessa? Visit Finland luopui ruokamatkailuhankkeista