Ruoka

Tarjolla supervoimia ja menestysreseptejä – ruokamatkailun teemapäivä tarjoaa purtavaa kaikille avoimessa verkkotapahtumassa

Keskiviikkona voi seurata ääntä, kuvaa ja videota viidestä tapahtumapaikasta eri puolilta Suomea.
Elina Lampela
Hybriditapahtuman lounastunnilla kerrotaan, mitä kussakin kohteessa syödään ja puhutaan ruokamatkailun tuotesuosituksista.

Matkailuyrittäjät eivät tänä vuonna päässeet Berliinin Grune Wochelle, joten he päättivät tempaista kotimaassa. Koska täälläkin kokoontuminen on koronarajoitusten vuoksi mahdotonta, yrittäjät suunnittelivat tapahtuman verkkoon.

Tehdään Tulevaisuus Yhdessä -tapahtuman pääteemana on maaseutu- ja ruokamatkailu.

Linjat tapahtumaan aukeavat aamulla kello 9.30, jolloin on kuvayhteys Valtimolle, Kuusamoon, Hauholle ja Ähtäriin maaseutumatkailuyrityksiin.

Päivän aikana kuullaan niin matkailun johtamiskonsulttia, joka puhuu supervoimista, kuin keittiömestari Kari "Kape" Aihisen menestysresepti maaseudulle.

Iltapäivän ohjelmassa kerrotaan muun muassa, miten suomalainen saunakonsepti myy maailmalla, ja miten elintarvikeyritysten ja matkailun yhteistyö voi luoda lisäarvoa.

Tapahtumaan on ennakkoon ilmoittautunut jo noin kolmesataa henkeä. Livelähetystä pääsee seuraamaan osoitteessa https://www.suomen.tv/tulevaa/.

Lomalaidun ry:n ruokamatkailukoordinaattori Anne Mikkola kannustaa osallistumaan tapahtumaan, sillä yrittäjien markkinatilanne on haastava ja yhteiset verkostoitumistilaisuudet sekä ammattitilaisuudet ja -tapahtumat ovat käytännössä kadonneet. "Tällä teemapäivällä haluamme paikata tätä suurta vajetta ja samalla katsoa positiivisesti tulevaisuuteen."

Lue myös:

Ruskan sävyttämiä kvinoapeltoja ja uutuusherkkuja tarjoavia ravintoloita – uusilla viljelykasveilla voisi elävöittää ruokamatkailua

Eivätkö turistit syö Suomessa? Visit Finland luopui ruokamatkailuhankkeista

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tuontiruuan salmonella aiheutti viime vuonna 14 takaisinvetoa markkinoilta

Lakritsijäätelö uppoaa lappilaisiin, suklaajätski sulaa pääkaupunkilaisten suussa – mikä on sinun suosikkimakusi?

"Näyttää simppeliltä, eiköhän kokeilla itsekin", tuumivat suodenniemeläiset – pistivät pystyyn oman tislaamon ja kehittivät oman hunajaviinan

Kesäloman leirien ilmoittautuminen on alkanut – 4H-yhdistysten Ruokakoulun teema on tänä vuonna lähiruoka