Ruoka

Nuoltava maitosuklaa ja sen alta imien pureskeltava toffee on kohta menneisyyttä, kun Fazer lopettaa Dumle-tikkarien valmistuksen

Kuuskymppinen tikkari tuli tiensä päähän, sillä nykyistä tuotantolinjaa ei kannata enää huoltaa ja korjata.
Kuvat: Fazer / Kuvitus: Juho Leskinen
Fazer myy Dumle-tuotteita yli 30 maahan. Tikkari on alunperin kotoisin Ruotsista.

Fazerin Dumle-tikkarien historia juontaa Ruotsiin, missä Mazetti-yritys valmisti jo vuonna 1945 ensimmäisen litteän tikkarin. Dumleksi se nimettiin vuonna 1960 ja Fazerin tuotantoon se siirtyi vuonna 1975, kun Fazer osti Mazetin.

Dumlesta muodostui pian suosittu toffeetuotemerkki, yhdistelmä pureskeltavaa toffeeta kuorrutettuna maitosuklaalla. 1980-luvulla Fazer toi markkinoille Dumle Toffee Caramel -suklaamakeisen.

Fazer Makeisten Suomen markkinointijohtaja Anne Repo kertoo tiedotteessa, että Fazer ei ole onnistunut löytämään ratkaisua jatkaa tikkarien tuotantoa tehokkaalla tavalla. "Tikkarin valmistamiseksi tarvittava käsityötaito ja resepti ovat yhtä ainutlaatuisia kuin itse tikkari, ja siksi niitä on vaikea korvata nykypäivän modernilla tekniikalla."

Lue myös:

Valion yllätys sokerihiirille: Kehitti suklaan, joka maistuu suklaalta, mutta sokeria on kolmannes vähemmän

Kaurasta tehdään nyt maidotonta suklaata – Fazer kehittää myös kauraksylitolilla makeutettua suklaata

Suuteleva afrikkalaispariskunta jää historiaan – Brunberg uudistaa klassikkomakeisen pakkauksen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Haaveiletko omista tomaateista ensi kesänä? Nyt on aika alkaa kasvattaa taimia varsinkin, jos haluat jotain erikoista

Kakolanruusussa lanttupetikin oli yhtä juhlaa – jälkiruokamainen tartarpihvi yllätti

Enemmistö suomalaisista pitää ruokakeskustelua polarisoituneena – kasvisruokayritys näki tilaisuuden ja mainosti lihansyönnin puolesta

MT:n lukijat himoitsevat banaanipusuja takaisin – mokka nousi ylivoimaisesti Suukkojen ykkösmauksi