Ruoka

Kakolanruusussa lanttupetikin oli yhtä juhlaa – jälkiruokamainen tartarpihvi yllätti

Ruokalistasta selviää, että lihat ovat kotimaisia paria erikoisuutta lukuun ottamatta.
Katja Lamminen
Karitsanvartaat lanttupedillä olivat nappisuoritus. Ylimääräisenä lisukkeena oli erinomaisia maa-artisokkia. Kahdelle hengelle ruokaa oli kahdessa annoksessa jopa reippaanlaisesti.

Kakolan vankien entiseen omaisuusvarastoon rakennetusta ravintola Kakolanruususta voi olla vaikea jopa korona-aikana saada pöytää. Suosio ei hämmästytä tunnelmallisen illallisen jälkeen.

Paksujen tiiliseinien sisällä nautitaan kekseliästä, mutta mutkatonta ruokaa, joka on tehty jaettavaksi seurueen kesken. Tarjoilu on huomioivaa ja antimista ollaan aidosti ylpeitä. Plussaa ropisee myös tarjoilijoiden moderneista, vankilamiljööseen sopivista harmaista asuista.

Ruokalistasta selviää, että lihat ovat kotimaisia paria erikoisuutta lukuun ottamatta (vasikan kateenkorva ja pata negra).

Valitsimme alkuun tartarpihviä, joka oli päältä rouskuva ja sisältä pursusi jonkinlaista marja- ja minttukreemiä. Liha sekä jälkiruokamaiset täytteet muodostivat erikoisen koostumusten ja värien kimaran, joka aluksi hämmensi, mutta lopulta koukutti. Toisena alkupalana oli lohta, kurpitsaa ja mätiä riisivanukkaan kera. Erinomaista.

Pääruuan karitsanvartaat olivat suussasulavia ja lanttumuhennos maustettu niin syvästi ja yllättävästi, ettei lanttua rakastava seuralaiseni meinannut pysyä nahoissaan. Päivän kalassa maistui hiiligrilli. Aterian kruunasi täyteläinen libanonilainen punaviini.

Ravintola Kakolanruusu, Graniittilinnankatu 2F, 20100 Turku

Katja Lamminen
Alkupalojen tartarpihvi (taustalla) oli todellinen yllättäjä.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

S-marketissa kasviproteiinit lymyävät pekonit-kyltin alla – tuotesijoittelu hämmentää osaa kuluttajista, S-ryhmä lupaa parantaa kasvistuotteiden erottuvuutta

Ville Haapasalo yllätti itsensäkin: täysin ummikosta tuli vuodessa hatsapuri-leipuri – "Niin huima vauhti, että välillä pelottaa!"

Korona-aikana globaali viininkulutus laski alimmalle tasolleen liki 20 vuoteen

Ruokakaupan uusi tulokas herättää kiinnostusta tavarantoimittajissa – "Olemme tietenkin pelkkänä korvana tässä asiassa"