Ruoka

Nyt se toimii – HKScan remontoi kuudella miljoonalla eurolla pari vuotta sitten valmistuneen toimintavaikeuksista kärsineen Rauman siipikarjayksikön

Viime vuonna HKScanin siipikarjatuotteiden myynti kasvoi yli 12 prosentilla.
Juha Sinisalo
Arkistokuva vuodelta 2018 Rauman laitokselta.

HKScanin noin kuuden miljoonan euron investointi Rauman siipikarjayksikön uuteen teurastusprosessiin on toteutettu onnistuneesti ja otettu käyttöön, yhtiö tiedottaa.

"Investointi mahdollistaa yksikön raaka-ainesaannon, tuottavuuden ja toiminnan luotettavuuden merkittävän parantamisen", HKScanin tiedotteessa luvataan. Investoinnilla yhtiö vastaa kysynnän vahvaan kasvuun.

Investoinnissa on uusittu Rauman siipikarjayksikön tuotantoprosessin koko alkupää. Sen myötä teurastusprosessin käsittelykapasiteetti kasvaa noin 20 prosentilla ja raaka-ainesaanto paranee noin 10 prosentilla.

Investointi myös alentaa esimerkiksi veden ja kaukolämmön kulutusta huomattavasti.

”Uusi teurastuslinjasto on asennettu vaiheittain alkuvuoden aikana. Suurimmat muutokset olemme toteuttaneet viime viikkojen aikana. Asennukset sujuivat suunnitellusti koronapandemian tuomista lisähaasteista huolimatta", kertoo HKScanin Suomen liiketoiminnasta vastaava johtaja Jari Leija.

"Myös yksikön toimitusvarmuus pysyi asennusten ajan hyvällä tasolla tarkan suunnittelun ja koko ketjun huippuammattilaisten ansiosta. Laiteasennusten jälkeen jatkamme yksikön tuottavuuden ja iskukyvyn kehittämistä”, Leija sanoo.

"Vuonna 2020 siipikarjatuotteidemme myynti kasvoi yli 12 prosentilla ja olemme siipikarjatuotteiden valmistajana markkinajohtaja niin Suomessa, Virossa kuin Tanskassakin. Ennakoimme Kariniemen-siipikarjatuotteiden kysynnän jatkuvan Suomessa vahvana myös tulevaisuudessa”, sanoo HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korona-aikana globaali viininkulutus laski alimmalle tasolleen liki 20 vuoteen

Ruokakaupan uusi tulokas herättää kiinnostusta tavarantoimittajissa – "Olemme tietenkin pelkkänä korvana tässä asiassa"

Suomalaiselle ruualle on tulossa uusi suuri ostaja Norjasta: "Tavoitteenamme on tulla yhdeksi ruokakaupan neljästä merkittävästä toimijasta"

Söin täällä: Kebab-ravintolan 35 euron perheboksilla ruokkii koko perheen – liha on suomalaista