Ruoka

Pääsiäinen ja lammas ovat kuuluneet yhteen jo Raamatun ajoista, katso täältä resepti suussa sulavalle lampaanviululle

Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilta löytyvä reseptihaku on apu arjen ja juhlan aterioille.
Petteri Kivimäki
Lampaanviulu on pääsiäispöydän kruunu.

Lammas on pääsiäisen perinteinen herkku. Lampaan syöminen juontaa jo Raamatun ajoista lähtien. Vanhan testamentin mukaan Jumala kehotti Egyptiin orjuutettuja juutalaisia merkitsemään ovensa karitsan verellä. Näin he säästyivät vitsaukselta, joka tappoi jokaisen perheen esikoispojan.

Lammas kuuluu läheisesti myös suomalaisten pääsiäisenviettoon. MT:n verkkosivuilta löytyvän reseptin avulla paistat tänäkin pääsiäisenä suussa sulavan lampaanviulun.

Reseptihaun avulla voit etsiä myös muita, pääsiäiseen sopivia herkkuja.

Katso täältä lampaanviulun resepti ja muita pääsiäisen herkkuruokia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korona-aikana globaali viininkulutus laski alimmalle tasolleen liki 20 vuoteen

Ruokakaupan uusi tulokas herättää kiinnostusta tavarantoimittajissa – "Olemme tietenkin pelkkänä korvana tässä asiassa"

Suomalaiselle ruualle on tulossa uusi suuri ostaja Norjasta: "Tavoitteenamme on tulla yhdeksi ruokakaupan neljästä merkittävästä toimijasta"

Söin täällä: Kebab-ravintolan 35 euron perheboksilla ruokkii koko perheen – liha on suomalaista