Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ruoka

Heikkilän Juustola ja varhaisperunafestivaali saivat ruokakulttuuripalkinnot

Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot kiittävät palkittuja lähiruuan eteen tehdystä työstä.
Anneli Kuokkanen Photography
Annika Heikkilä (kuvassa) ja Pekka Moisio pyörittävät juustolaa Pälkäneen Laitikkalan kylässä. Juustolan tuotteet valmistetaan suomalaisesta luomumaidosta.

Pälkäneläinen Heikkilän Juustola palkittiin kotimaisen lähiruuan eteen tehdystä innovatiivisesta markkinoinnista, jolla tavoitetaan myös nuoria. Ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry sai palkinnon varhaisperunaa tunnetuksi tekevästä Neitsytperunafestivaalista ja lähiruuan ympärille rakennetusta kulttuuriohjelmasta.

"Tämän vuoden palkitut ovat lisänneet perinteisten suomalaisten ja arkistenkin raaka-aineiden, maitotuotteiden ja perunan, arvostusta", kiittää Jaakko Kolmosen rahaston asiamies Saara Terva tiedotteessa.

Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Lue myös:

MT:n Riitta Mustonen palkittiin suomalaisen ruokakulttuuriin eteen tekemästään työstä

Ruokavisa ja Pekka Heikkisen leipomo saivat ruokakulttuuripalkinnon

Maatila voitti ensimmäistä kertaa Vuoden lähiruokateko -palkinnon

Perunafestarilla pantiin potut järjestykseen – suomalaisherkun sesonki kaipaa nostetta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pannukakkujauheista löytyi lisää jäämiä – takaisinveto laajenee kaikkiin tuote-eriin

Hetki-salaateista tunnettu Fresh Servant laajentaa Pohjanmaalla – luvassa jopa 200 uutta työpaikkaa

Oletko kaivannut kattilaasi täysin kotimaista pastaa? Kesäkuussa se on mahdollista

Ruokakaupoissa myytävistä jauheista löytyi torjunta-ainetta – tuotteiden käyttö lopetettava heti