Ruoka

Paahtoleipää on leivottu Vantaan Fazerilassa sen perustamisesta asti – leipomo juhlii tänään 50-vuotispäiväänsä

Myös Fazerin marjapiirakat täyttävät tänä vuonna 50 vuotta.
Fazer
Fazer Paahto leivotaan Vantaan Fazerilassa.

Fazerin Vantaan leipomosta lähtee joka päivä noin 40 000 leipälaatikkoa ympäri Suomen, Hangosta Utsjoelle. Leipomo perustettiin toukokuussa 1971, ja se työllistää yli kolmesataa henkeä kolmessa vuorossa.

Leipomon klassikko on Fazer Paahto, mutta Vantaalta lähtevät koko Suomeen myös berliininmunkit, dallaspullat ja Oululainen Reilu-paahtoleivät.

Fazer marjapiirakoita on myös tehty Vantaalla tänä vuonna 50 vuotta. Taikinan resepti on alkuperäinen, mutta täytteet ovat vaihdelleet aikakauden mukaan, ja alumiinivuoista siirryttiin paperisiin vuonna 2019, mikä vähensi hiilidioksidipäästöjä lähes 90 prosenttia.

Leipomon johtajan Antti Laasosen mukaan leipomon toimitusvarmuus on peräti 99,5 prosenttia. Tuotantoa on automatisoitu, ja viime aikoina on panostettu erityisesti pakkausmateriaalien ja taikinahävikin kierrätykseen.

Lue myös:

Tutkimus: Suomalaiset pitävät ruisleipää kiinnostavimpana leipänä

Kaurankuoresta leipäpussi, selluloosasta ja rasvahapoista muovikalvoa – elintarvikepakkauksiin etsitään nyt ekologisuutta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomessa myytyjen elintarvikkeiden kotimaisuusaste 72 prosenttia – siitä huolimatta Suomi on riippuvainen tuonnista

Mitä on käänteinen ruskistaminen? Perinteinen grillaus saa tänä kesänä lisämausteita maailmalta ja yhdessäolosta

Vaali-illan jännitykseen ja juhlintaan sopii ateria, johon kootaan alkukesän herkkuja

Söin täällä: Tiedätkö, mitä on axgan? Sitä voi maistaa Ahvenanmaan purjehdusseuran ravintolassa