Ruoka

Mistä tulee hyvä olo? Frantsilan yrttitilan Virpi antaa 7 vinkkiä, jotka eivät vaadi rahaa tai tavaraa

Virpi Raipala-Cormier saa hyvän olon jo siitä, että voi opastaa toisia hyvinvointiin.
Jarno Mela
Eläimet ovat tärkeitä ihmisen hyvinvoinnille.

Frantsilan yrttitilan emäntä Virpi Raipala-Cormier antaa seitsemän vinkkiä, jotka ainakin hänelle itselleen ovat tuoneet hyvinvointia:

1. Yritä löytää aikaa itsellesi tärkeisiin asioihin. ”Meillä on iso puutarha, ja siellä olo on terapiaa, mutta siitä ei saa tulla stressiä. Jokaista rikkaruohoa ei tarvitse kitkeä."

2. Liiku luonnossa ja hengitä raikasta ilmaa. "Metsän fytonsidit vaikuttavat positiivisesti hengitysteihin, ja endorfiinit lisääntyvät ulkona ollessa."

3. Mene joogatunnille. "Jooga on liikkeitä, jotka tehdään hengityksen tahdissa ja venytellään kehoa auki. Minulle jooga on tärkeää."

4. Syö hyvää ruokaa, paljon värikkäitä kasviksia, ja pureskele kunnolla. Juo aamulla muutama kupillinen yrttiteetä.

5. Harrasta kulttuuria. Jokainen löytää itselleen oman luovan juttunsa. "Minä harrastan keramiikkaa ja kansallispuistoja ja perinteitä."

6. Eläimet ovat tärkeitä. "Koirat vievät ihmiset lenkille ja kisumirrit ovat pyyteettömiä. Meitä hoitaa 14-vuotias Misu."

7. Muista huumori. "Kaikkea ei pidä ottaa niin vakavasti ja itselleenkin on osattava vähän nauraa."

Lue myös:

Näin kokkaa Frantsilan yrttitilan perustaja: "Helppoa, halpaa ja mielellään kotimaista" – katso reseptit kevään herkkuihin

Frantsilan yrttitila sai alkunsa nuorenparin innostuksesta: "Se on meidän kutsumuksemme, saada toiset hyvälle mielelle ja tehdä hyvää”

"Uskaltaaks sinne tulla sisälle?" – Kasvisravintola valtatien varressa herätti alkuun ihmetystä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helteet palaavat, huolehdi nestetasapainosta – ravitsemusterapeutti neuvoo, mitä asioita nesteytyksessä kannattaa ottaa huomioon

Lähikala ui merestä klassikkoannokseen

Haluatko syödä jauhelihapihvisi mediumina? Viranomaiset varoittavat erityisesti lapsia ja iäkkäitä koskevasta sairastumisvaarasta

Dansukkerin Hyytelösokeri Multi -eriä vedetään takaisin — syynä sallitun rajan ylittävät etyleenioksidi-pitoisuudet.