Ruoka

Elintarvikejätettä vuosittain 640 miljoonaa kiloa – Suurin osa syntyy kotitalouksissa

Ruokahävikin osuus elintarvikejätteestä on noin puolet.
Kotitalouksissa elintarvikejätettä syntyy vuosittain 295 miljoonaa kiloa, josta yli kolmasosa on ruokahävikkiä. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Elintarvikejätettä syntyy vuosittain noin 640 miljoonaa kiloa, kertoo Luonnonvarakeskus (Luke). Ruokahävikin osuus on siitä yli puolet, noin 360 miljoonaa kiloa.

Eniten elintarvikejätettä ja ruokahävikkiä syntyy kotitalouksissa. Kotitalouksissa elintarvikejätettä syntyy 295 miljoonaa kiloa, josta yli kolmasosa on ruokahävikkiä.

Luken seurantahankkeen tulokset ovat ensimmäinen kokonaisvaltainen analyysi ruokaketjun elintarvikejätteestä Suomessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aamiaisista tuli Lapland Hotelsin hittituote: "Meillä on pohjoisessa maailman parhaat raaka-aineet"

Omenoiden puristuksen uuteen suosioon on yksi syy – eikä se ole runsas sato

Suomeen tuleva norjalainen ruuan verkkokauppa etsii nyt kumppaneita ja myytävää – myös "paikallisesti tuotettuja herkkuja"

Lantmännen ostaa Myllyn Parhaan — Miska Kuusela: "Yhtiöillämme on yhtenäinen perusta"