Ruoka

Näillä vinkeillä takaat onnistuneen grillauksen

Grillaamalla saa aikaiseksi herkullista ruokaa – tai karrelle kärventynyttä känttyä. Muutama perussääntö auttaa onnistumaan.
Jaana Kankaanpää
Lihalämpömittaria kannattaa käyttää myös grillatessa.

Ennen kuin alat grillata, tee esityöt huolella. Ota lihat huoneenlämpöön, marinoi, pilko kasvikset ja hedelmät, kääri folionyytit, pujottele vartaat. Lihat kannattaa ottaa kylmästä vähintään puoli tuntia ennen aloittamista.

Grillaa aina puhtaalla grillillä. Puhdista ritilä jokaisen grillauksen jälkeen messinkiharjalla. Helpointa se on tehdä, kun grilli on vielä vähän lämmin. Valurautaisen grillilevyn voit pestä joskus kuumalla vedellä ja harjalla. Lopuksi huuhdo ja kuivaa ritilä kunnolla ja sipaise pintaan ruokaöljyä, niin seuraavan kerran on mukava aloittaa ruuanlaitto.

Jos käytät kaasugrilliä, tarkista, että kaasua on. Sama pätee hiiliin.

Anna grillin kuumentua kunnolla ennen kuin aloitat. Hiiligrillin sytyttämisessä auttaa piippusytytin. Huomaa, että sytytysnesteistä saattaa jäädä aromia grillattaviin.

Lihalämpömittaria kannattaa opetella käyttämään myös grillatessa. Se varmistaa onnistuneen lopputuloksen.

Lue myös:

Et varmaankaan halua, että juhannuslihasi menevät pilalle – asiantuntija kertoo, mikä moka tekee lihasta taatusti kuivaa

Älä syyllisty suomalaisen kotikokin perisyntiin lohen grillauksessa – näin vältät kuivan ja mauttoman lopputuloksen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moni korvaa aamupalan kahvilla – niin ei kannattaisi tehdä, koska aamupalassa piilee tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita

Rantaterassilla pitää saada kalapurilainen

Helteet palaavat, huolehdi nestetasapainosta – ravitsemusterapeutti neuvoo, mitä asioita nesteytyksessä kannattaa ottaa huomioon

Lähikala ui merestä klassikkoannokseen