Ruoka

Leipä on yhä ruokapöydän suosikki — suurin osa suomalaisista syö päivässä vähintään kolme viipaletta leipää

Etenkin ruispalaleivän ja kauraleivän suosio Suomessa on vahva.
Jaana Kankaanpää
Kuluttajatutkimukseen vastanneista 99,7 prosenttia syö leipää osana ruokavaliotaan.

Suomalaisista 65 prosenttia syö vähintään 3 viipaletta leipää päivässä, kertoo Leipätiedotus ry. Tieto perustuu yhdistyksen teettämään kuluttajatutkimukseen. Erityisen hyvin leipä maistuu yli 40-vuotiaille vastaajille, jotka syövät leipää keskimäärin enemmän kuin alle 40-vuotiaat.

Kuusi kymmenestä vastaajasta ostaa leipää vähintään kaksi kertaa viikossa tai useammin. Tutkimuksen mukaan leivän ostamiseen vaikuttaa eniten maku aiemman kokemuksen pohjalta, ja suosituimmat leivät suomalaisessa ruokapöydässä on tehty rukiista ja kaurasta. Ruispalaleivän ja kauraleivän suosio Suomessa on vahva.

Yleisesti arvioiden leivän kulutus on Suomessa erittäin korkea. Vastaajista 99,7 prosenttia syö leipää osana ruokavaliotaan.

Kuluttajatutkimuksen toteutti Crowst Oy. Kysely oli valtakunnallinen online tutkimus, jonka otanta oli noin 1000 vastaajaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moni korvaa aamupalan kahvilla – niin ei kannattaisi tehdä, koska aamupalassa piilee tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita

Rantaterassilla pitää saada kalapurilainen

Ranuan hillat kiinnostavat laajasti – hillakarttoja katsottu yli 250 000 kertaa

Jauheliha-kasviskastike