Ruoka

Söin täällä: Maailman pohjoisin vegaaniravintola tarjoaa maukasta ruokaa ja villejä juomia

Kasvisravintola Karpalo kerää yrttinsä ja kasvattaa salaattinsa itse.
Maiju Pohjanheimo
Kasviskorma oli mukavan mausteinen ja vei nälän hyvin.

Kuusamossa sijaitseva Kasvisravintola Karpalo kertoo olevansa maailman pohjoisin vegaaniravintola.

Testipäivänä tarjolla on metsäsienikeittoa sekä kasviskormaa. Valokuvaaja piti keitosta, mutta ei voinut olla pohtimatta ääneen, että "kerma puuttuu".

Intialaistyyppinen, kukkakaalista ja kikherneestä valmistettu korma oli mukavan maukas. Monesti linjastolounailla säästellään mausteiden käytössä, mutta tässä oli sopivasti potkua.

Iloisin yllätys piili linjaston loppupäässä: itse tehtyjä sämpylöitä sekä mesiangervo- ja horsmankukkajuomaa. Yrttijuomat vaativat ehkä hieman totuttelua janojuomana, mutta niitä oli mukava maistaa. Jälkiruuaksi oli herkullista mustikkapuuroa, jonka kanssa sai koivun- ja mustikanlehtiteetä.

Kokki Kalle Kaarineva kertoi, että yrtit on itse kerätty ja ravintolalla on myös oma kasvimaa, josta kerätään kesällä salaatit.

Kasvisravintola Karpalon omistaa Kuusamon Etra ry, joka on voittoa tuottamaton kristillinen yhdistys.

Kasvisravintola Karpalo, Kitkantie 37, Kuusamo.

Maiju Pohjanheimo
Ravintolassa on istumapaikkoja kahdessa eri huoneessa.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokavientiin potkua, lähiruokaa kuntiin, elintarvikeala nuoria kiinnostavaksi – Agronomiliitolla pitkä lista ruoka-alan kehittämiseksi

"Miten te tällaisen tuotteen olette menneet kehittämään?" Suomen suosituin leipä täyttää 30 vuotta

Valaistu piparikyltti ja Eiffel-torni voittivat Piparinleivonnan SM-kultaa

Myrskylässä on seurattu keskustelua maatalouden tuotantokustannusten harppauksesta: "Haluan tukea kotimaista työtä ennemmin kuin työttömyyttä"