Ruoka

Söin täällä: Maailman pohjoisin vegaaniravintola tarjoaa maukasta ruokaa ja villejä juomia

Kasvisravintola Karpalo kerää yrttinsä ja kasvattaa salaattinsa itse.
Maiju Pohjanheimo
Kasviskorma oli mukavan mausteinen ja vei nälän hyvin.

Kuusamossa sijaitseva Kasvisravintola Karpalo kertoo olevansa maailman pohjoisin vegaaniravintola.

Testipäivänä tarjolla on metsäsienikeittoa sekä kasviskormaa. Valokuvaaja piti keitosta, mutta ei voinut olla pohtimatta ääneen, että "kerma puuttuu".

Intialaistyyppinen, kukkakaalista ja kikherneestä valmistettu korma oli mukavan maukas. Monesti linjastolounailla säästellään mausteiden käytössä, mutta tässä oli sopivasti potkua.

Iloisin yllätys piili linjaston loppupäässä: itse tehtyjä sämpylöitä sekä mesiangervo- ja horsmankukkajuomaa. Yrttijuomat vaativat ehkä hieman totuttelua janojuomana, mutta niitä oli mukava maistaa. Jälkiruuaksi oli herkullista mustikkapuuroa, jonka kanssa sai koivun- ja mustikanlehtiteetä.

Kokki Kalle Kaarineva kertoi, että yrtit on itse kerätty ja ravintolalla on myös oma kasvimaa, josta kerätään kesällä salaatit.

Kasvisravintola Karpalon omistaa Kuusamon Etra ry, joka on voittoa tuottamaton kristillinen yhdistys.

Kasvisravintola Karpalo, Kitkantie 37, Kuusamo.

Maiju Pohjanheimo
Ravintolassa on istumapaikkoja kahdessa eri huoneessa.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moni korvaa aamupalan kahvilla – niin ei kannattaisi tehdä, koska aamupalassa piilee tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita

Rantaterassilla pitää saada kalapurilainen

Helteet palaavat, huolehdi nestetasapainosta – ravitsemusterapeutti neuvoo, mitä asioita nesteytyksessä kannattaa ottaa huomioon

Lähikala ui merestä klassikkoannokseen