Ruoka

Lähikala ui merestä klassikkoannokseen

Krookan satamassa Merikarvialla toimiva The Merry Monk on paikkana mitä mainioin: laiturille ulottuva vanha puutalo, joka huokuu historiaa uudelleen gastropubiksi sisustettuna.

Aiemmin Porin Reposaaressa toimineen ravintolan filosofiana on, että pubi voi olla jotain muutakin kuin pelkkä juomapaikka. Keittiön perustana ovat "mahdollisimman tuoreet, puhtaat ja läheltä tulevat raaka-aineet".

Ruutuikkunasta näkyy aurinkoa, merta ja lintuja, mikä johdatteli valitsemaan listalta klassikkoannoksen Fish and chips. Rapeaan taikinaan tiristetty lähivesien kala oli ahventa, joka ei yleensä ole vesielävien toivelistallani.

Herneillä, yrttimajoneesilla ja sitruunalla varustetun annoksen kala oli yllätys. Ahvenen omaleimainen maku ei korostunut liikaa friteerauksen sisällä.

Plussaa tulee runsaasta valikoimasta eri panimoiden tuotteita ja housebändin trio-jazzista. Ainut miinus – joskaan ei maussa – ilmeni perunoissa. Suupohjassa on paljon perunatuotantoa, mutta lähipeltojen antia ei ollut riittänyt annokseen.

Lue lisää:

Söin täällä: Maailman pohjoisin vegaaniravintola tarjoaa maukasta ruokaa ja villejä juomia

The Merry Monk, Varvintie 5, Merikarvia
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aamiaisista tuli Lapland Hotelsin hittituote: "Meillä on pohjoisessa maailman parhaat raaka-aineet"

Omenoiden puristuksen uuteen suosioon on yksi syy – eikä se ole runsas sato

Lantmännen ostaa Myllyn Parhaan — Miska Kuusela: "Yhtiöillämme on yhtenäinen perusta"

Sokkomaistaminen yllätti viinintuntijat: Vuoden punaviini osoittautui italialaiseksi amaroneksi