Ruoka

Rantaterassilla pitää saada kalapurilainen

Sämpylän välissä köllötti paikallisesta järvikalasta tehty maistuva kiekko.

Kyllä se niin on, että jos Saimaa liplattaa vieressä, kalaa pitää saada – vaikka burgerissa.

Anttolalaisen Poijun ruokalista ei ole pituudella pilattu, mutta siitä löytyy syötävää ja vitriinistä lisää. Valitsin Poijun kalaburgerin, enkä suotta. Sämpylän välissä ei köllöttänyt tavanomainen lohimurekepihvi – ei toisaalta silakkapihvikään – vaan järvikalasta tehty maistuva kiekko. Sen kerrottiin koostuvan paikallisesta järvikalasta ja valmistuneen Heinäsen kalaherkussa, jolla on myymälä Mikkelin kauppahallissa. Myös lisukkeet ja maisemat olivat kohdallaan.

Paikallispisteet siitä, että palan painikkeeksi ja pienessä puodissakin oli myynnissä paikallisen Saimaa breweryn sodapop-limua ja olutta sekä likeisen Ollinmäen Viinitilan tuotteita. Halloumiburgerin juusto kun vielä vaihtuisi kotimaiseen.

Lisäpisteet palvelusta, sillä nuori mies neuvoi minulle kylän muitakin ruokapaikkoja ja hyvitteli pientä maksusekaannusta pakkaamalla mukaan munkin.

Poiju on rennon kahvilamainen, ja sen terassilta on kiva seurata pienen sataman elämää.

Eija Mansikkamäki Terassiravintola Poiju, Vanhanpappilantie 2, Anttola (Mikkeli)
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aamiaisista tuli Lapland Hotelsin hittituote: "Meillä on pohjoisessa maailman parhaat raaka-aineet"

Omenoiden puristuksen uuteen suosioon on yksi syy – eikä se ole runsas sato

Suomeen tuleva norjalainen ruuan verkkokauppa etsii nyt kumppaneita ja myytävää – myös "paikallisesti tuotettuja herkkuja"

Lantmännen ostaa Myllyn Parhaan — Miska Kuusela: "Yhtiöillämme on yhtenäinen perusta"