Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Ruoka

Paulig sijoittaa uudenlaisiin kasvipohjaisiin rasvoihin

Melt&Marblen teknologian ansiosta kasvipohjaisista rasvoista on mahdollista tehdä eläinrasvojen kaltaisia.
Paulig
Melt&Marblen perustajat Florian David ja Anastasia Krivorucho.

Pauligin pääomasijoitushautomo PINC on sijoittanut ruotsalaiseen start-up-yritys Melt&Marbleen. Yritys on kehittänyt hiivasta tuotantoalustan kasvipohjaisissa elintarvikkeissa käytettäville maukkaille ja vastuullisesti tuotetuille rasvoille.

Rasvoja valmistetaan tarkkuusfermentaation avulla. Hiivojen aineenvaihduntaa muokkaamalla pystytään jäljittelemään mikä tahansa rasvan rakennetta ja koostumusta sekä luomaan täysin uudenlaisia rasvoja.

”Melt&Marble on tehnyt jo yli kymmenen vuotta menestyksekkäästi työtä ainutlaatuisen teknologia-alustan kehittämiseksi. Sen avulla pystytään tuottamaan eläinrasvojen kaltaisia rasvoja ilman eläimiä. Nämä rasvat parantavat kasvipohjaisten vaihtoehtojen makua huomattavasti, ja meille on ilo päästä osallistumaan tähän kiinnostavaan työhön”, toteaa Pauligin pääomasijoitushautomo PINCin johtaja Marika King.

"Koska kasvipohjaisten rasvojen ominaisuudet poikkeavat eläinrasvoista, monet kasvipohjaiset lihan korvikkeet eivät tähän mennessä ole maultaan olleet aidon lihan veroisia. Teknologiamme avulla pystymme tuottamaan rasvoja, jotka ovat samanlaisia tai jopa parempia kuin eläinrasvat. Näin voimme mahdollisesti vauhdittaa koko teollisuudenalan kehitystä", sanoo Melt&Marblen perustaja ja toimitusjohtaja Anastasia Krivorucho.

Krivoruchon mukaan on hienoa saada Paulig mukaan yhteistyöhön, sillä yhtiöllä on pitkä kokemus elintarvikkeiden kehitystyöstä ja vastuullisuuden korostamisesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Haminan upseerikerholle pääsee kuka vain syömään vatsansa täyteen kristallikruunujen loisteessa sotaherrojen katseiden alla

Ruotsalainen joulukinkku noussut hittituotteeksi Lidlissä – Kesko: "Yksittäisissä kaupoissa voi olla tuontikinkkuja myynnissä"

S-ryhmä kertoi, että kaikki sen joulukinkut ovat kotimaisia – verkkokaupasta löytyy kinkkuja saksalaisesta lihasta, SOK vastaa: "Tarkoitimme tuoresuolattuja ja pakastettuja"

"Tuontiliha on irvokkuuden huippu" – MTK:n Marttila ja tuottajat ihmettelevät, miksi kauppa tuo halpoja kinkkuja ulkomailta