Ruoka

Söin täällä: Perunaletun päällä graavattua keltuaista ja härkätartaria – Verkatehtaan Vintti tarjoaa luksusta lautaselle

Kaikki mahdollinen valmistetaan omassa keittiössä, lupaa ravintoloitsija Joakim Parkkonen.
Alkupala tarjotaan rennosti laudan päällä.

Laadukkuus, rentous, kotimaisuus, pohjoismainen keittiö, ripauksena japanilaisen keittiön helmiä. Siinä avainsanoja, joilla Hämeenlinnan 50-paikkainen Ravinteli Vintti starttasi elokuussa kulttuurikeskuksen tehdasmiljöössä Verkatehtaalla.

Ravintoloitsija Joakim Parkkonen on tuttu kasvo kaupungin ravintolamaailmassa. Aikaisemmin mies on loihtinut kiitettyä ruokaa niin ravintola Verkassa kuin Uomassakin.

"Linjamme on rentoa fine dining -tyyliä. Kaikki mahdollinen valmistetaan omassa keittiössä, ja jokainen ruoka tarjoillaan asiakkaalle taidonnäytteenämme", kertoo Parkkonen ylpeänä.

Listalla on valmiiksi rakennettuja menukokonaisuuksia (59–79 e) ja niille viini- tai mehupaketit (44–56 e). Ennakkotilauksesta menun saa myös vegaanisena.

Viihtyisässä Vintissä on seinillä modernia taidetta ja lattialla persialaismatot. Maistelin kotimaisella härkätartarilla ja graavatulla keltuaisella päällystettyä perunalettua sekä korvasienipelmenejä ja punikkitattilientä että kotimaista luomuankkaa, savoijinkaalia ja fermentoitua herukkaa.

Kaikki annokset olivat iloa silmälle ja suulle. Ne huokuivat huolellista, ajatuksella tehtyä valmistusta, loistoaineksia, viimeisteltyä tarjoilua, ja mikä parasta – loistavaa makua.

Ravinteli Vintti, Viipurintie 4, Verkatehtaankuja, Hämeenlinna

www.ravintelivintti.fi

Auki pe–la klo 16–23 tai tilauksen mukaan

Lue myös:

Söin täällä: Peipsijärven pakasteahven ja juoksettunut lohikeitto olivat pettymyksiä Mäntän klubilla – jälkiruoka, miljöö ja ystävällisyys paikkasivat kokemusta

Söin täällä: Kartanon marjakimarassa ratisee makea yllätys

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ahdistaako hukkaan menevä omenasato? Tässä vinkit pudokkaiden ja kolhiintuneiden omppujen käyttöön

Särjen kalastusaika käynnistyy vesien viilentyessä – kauppoihin on tullut paljon uusia luonnonkalatuotteita

Ruoka-alan edunvalvonta vahvistuu Suomen Yrittäjien ruokavaliokunnan voimin – "Monet maataloudessa toimivat yritykset ovat MTK:n rinnalla myös meidän jäseniä"

"Hitaiden" hämäläisten yrittäjien kiireettömyyttä korostava matkailutuote palkittiin valtakunnallisessa ruokamatkailukilpailussa – parhaaksi nousi metsäravintola Nielu