Ruoka

Leipomo Rosten aloitti yhteistyön HKScanin kanssa

Tähän mennessä Leipomon valmistamia Rostiksia on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta.
Kuvatoimisto Kuvio Oy
Rostis voitti Suomalainen menestysresepti 2020 -kilpailun.

Turkulainen Leipomo Rosten ja HKScan ovat aloittaneet kaupallisen yhteistyön. Yritysten tuottamat Rukiinen Rostis -välipalat ovat olleet myynnissä Suomen markkinoilla syyskuusta alkaen ja ne valmistetaan Leipomo Rostenin tiloissa Turussa.

Rostis tunnetaan Suomalainen menestysresepti 2020 -kilpailun voittajana, joka tuli aluksi myyntiin eri kauppojen paistopisteisiin. Maaliskuussa 2021 Rostista alettiin myydä myös pakasteena kotiuunissa paistettavaksi. Tähän mennessä Rostiksia on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta.

"Pakaste-Rostisten lanseerauksen jälkeen yhteistyö HKScanin kanssa tuntui luonnolliselta jatkumolta, sillä HKScan on merkittävä pohjoismainen ruokatalo, jolla on vankka kokemus vastuullisesta lihantuotannosta ja laadukkaista aterioista ja välipaloista", Leipomo Rostenin markkinointijohtaja Veera Meltovaara kertoo yhtiön tiedotteessa..

Leipomo Rosten perustettiin vuonna 1939. Vaikka yhteistyö HKScanin kanssa alkaa, tulee tuotanto Meltovaaran mukaan pysymään Turussa.

“Joka ikinen Rostis on leivottu täällä meidän perheleipomossa Turussa”, Meltovaara toteaa.

“Rostisten tuotanto pysyy jatkossakin meillä, sillä siten tuotteiden laatu pysyy kirjaimellisesti käsissämme. Puhumattakaan siitä, että pystymme jatkossakin työllistämään alan ammattilaisia.”

Tuotteet toimitetaan leipomolta asiakkaille HKScanin myynti- ja jakeluverkoston kautta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ekologinen vaihtoehto kelmulle ja foliolle — 50-luvulta tuttu vahapaperi sopii esimerkiksi juuston säilytykseen

Lääkärin palsta: Marjat alentavat verenpainetta suolen bakteerien välityksellä

Ahdistaako hukkaan menevä omenasato? Tässä vinkit pudokkaiden ja kolhiintuneiden omppujen käyttöön

Särjen kalastusaika käynnistyy vesien viilentyessä – kauppoihin on tullut paljon uusia luonnonkalatuotteita