Ruoka

Kaipaatko uusia ideoita riistaruokiin? Kokeile perhoskyyhkyjä chimichurri-kastikkeen kanssa tai papu-sorsakeittoa

Kokonaisen, kynityn kyyhkyn voi leikata perhoseksi, kypsentää uunissa ja tarjota argentiinalaisen grillikastikkeen kera.
Sanne Katainen
Pienehköt riistalinnut voi leikata perhosiksi ja kypsentää uunissa.

Sepelkyyhky oli viime vuonna Suomen eniten metsästetty riistaeläin: saaliiksi saatiin 324 000 lintua. Kun kynit kokonaisen kyyhkyn, leikkaa ja avaa se perhoseksi ja paista pannulla lintuun hyvät pinnat. Sen jälkeen linnun voi kypsentää uunissa.

Samaan tapaan voit avata myös muita pienehköjä riistalintuja.

Chimichurri-kastiketta tarjotaan yleensä grillipihvien kanssa, mutta se sopii hyvin myös perhoskyyhkylle.

Sorsasta voit valmistaa kirkasliemisen keiton, jonka pohjana on sorsan keittoliemi. Runsaat kasvikset maistuvat sorsalihan rinnalla ihanalta ja tölkillinen valkoisia papuja tukevoittaa keittoa entisestään.

Jäniksestä on totuttu valmistamaan lähinnä patoja, mutta varsinkin aikuisesta jäniksestä kannattaa irrottaa fileet ja kypsentää ne erikseen. Lopusta ruhosta riittää vielä mainiosti pataruokaan.

Jos aterialla on tarjolla runsaat lisukkeet pääruuan kanssa sekä mahdollisesti myös alkupala ja jälkiruoka, niin yhdestä jäniksenfileestä riittää syötävää kahdelle ruokailijalle.

Mainio, mausteinen jänispata on eksoottinen ruoka, jota kokatessa jo tuoksut hurmaavat. Se on takuulla mehevää ja maistuvaa syysruokaa.

Katso ohjeet MT Ruoka -reseptihausta

Perhoskyyhkyt ja chimichurri-kastike

Papu-sorsakeitto

Mausteinen jänispata

Jäniksenfileet ja kermainen kastike

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sinustako piparimestari? Piparinleivonnan SM-kisa pyörähtää taas käyntiin

Ruokarahasto pääsi tavoitteeseensa: koossa on yli 40 miljoonaa euroa ruoka-alan startuppeihin

Tähteistä hienoja herkkuja – Hävikki-battle innosti koululaiset kokkaamaan

Muonion Kammarissa syödään niin rautua, kebabia kuin mustekalaakin kitsin ympäröimänä – poromakkara yllätti