Ruoka

Kirja-arvio: Vähähiilihydraattista fiilistelyä Lapin maisemissa

Erilaisia erikoisruokavaliokirjoja pukkaa markkinoille kuin sieniä sateella. Hyvän ruoan kirjakin on sellainen, mutta myös paljon muuta.
Arkistokuva: Kimmo Haimi
Hannamari Rahkonen: Hyvän ruoan kirja. Rakastetuimmat vähähiilihydraattiset reseptit. 329 s. Readme.

Rovaniemeläinen Hannamari Rahkonen tunnetaan bloggaajana ja valokuvaajana.

Kirjassaan hän jakaa omia reseptejään, joissa toisissa vain kuullotetaan löökiä reilussa voissa ja toisissa haudutellaan nautacurrya tuntikaupalla aasialaisissa mausteissa. Väliin Rahkonen tarinoi omasta elämästään.

Kirjan nimi johtaa vähän harhaan, koska kirjassa ei ole kyse vain ruuasta, vaan sekä ruokaan että elämään liittyvillä tarinoilla ja kuvilla on kirjassa merkittävä rooli.

Rahkosen kuvat tuovat upeasti esiin pohjoisen luontoa ja elämää ja teksteissä hän jakaa muistojaan ja ajatelmiaan. Jokaiseen reseptiinkin liittyy selitys, miten se on syntynyt tai miksi se on tärkeä.

Ruokakuvat nostavat veden kielelle näyttämättä kuitenkaan ylivoimaisilta valmistaa. Reseptit ovat vähähiilihydraattisia, mikä tarkoittaa sitä, että leivontaohjeissa käytetään esimerkiksi erytrolitomua, joita harvasta kotikeittiöstä löytyy.

Mukana on kuitenkin monta tavalliselle sekasyöjälle sopivaa ohjetta.

Reseptit ovat kirjassa suloisesti sekaisin, mutta alun sisällysluettelo auttaa löytämään, jos etsii ohjetta jälkiruokaan eikä vaikka burgeriin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Sinappijäätelöä pihvin päällä ja risotossa kokonainen kantarelli – Kuopion Kuzina yllättää yhdistelmillään

Kotimainen pizzajauho, alkuvehnästä tehty riisin korvaaja sekä mysli, jonka pakkaukselle on suunniteltu monta elämää – luomutuotekisassa taas hienot voittajat

Japanilainen keittiö, hyperlokaali ruoka, yhteisöllinen syöminen – tunnetko jo nämä ruokatrendit?

1,7 miljoonaa suomalaista syö luomuruokaa joka viikko, valikoimaa kaivataan lisää