Ruoka

Ville Haapasalon hatsapuri-bisnes pyörii yhä täysillä – "Olen näytellyt leipuria nyt puolitoista vuotta"

Ennätys oli yhden miehen ostos: 33 hatsapuria.
Riitta Mustonen
Hatsapuri voi olla myös veneen muotoinen. Se murretaan päästä ja leipäpalalla sekoitetaan muna juustoon ja syödään.

"Mies oli istunut edellisenä iltana saunassa ja laskenut, kuinka monta kertaa hän on vuoden aikana krapulassa. Osti sitten 33 hatsapuria. Vaimo sanoi, etteivät ne mahdu pakkaseen, mutta mies lupasi ostaa uuden pakastimen", Ville Haapasalo tarinoi.

Haapasalo on vuokrannut kuusi kärryä, joista hatsapureja myydään ympäri Suomen. Hän kiertää itsekin myymässä – syyskuussa auton mittariin kertyi 7 500 kilometriä.

"Se oli vain ajoa työpaikalle. Sitten vasta alkoi työ", mies naurahtaa.

Myyntipuheet ilmeisesti tehoavat, sillä esimerkiksi Euran Hinnerjoella, pienessä 800 ihmisen kylässä, myytiin 600 leipää. Tosin niistä 33 meni juuri yhdelle ja samalle miehelle.

Haapasalon hatsapurit valmistetaan Puumalassa, minne Haapasalo perusti leipomon. Siellä kaksitoista henkeä tekee georgialaisia juustoleipiä yhdessä vuorossa. Tuotannossa on myös lihaversioita ja tulossa juusto-lihaversio.

"Molemmat ovat täysin kotimaisia", Haapasalo vakuuttaa ja kertoo, että uusia versioita on tulossa.

"Olen näytellyt nyt leipuria puolitoista vuotta", Haapasalo virnistää ja lisää, että ehkä ensi kesänä hän palaa osin varsinaisiin näyttelijän hommiin.

Lue myös:

Ville Haapasalo yllätti itsensäkin: täysin ummikosta tuli vuodessa hatsapuri-leipuri – "Niin huima vauhti, että välillä pelottaa!"

Maankuulu hatsapuri on pelkkä pakastepitsa ilman tomaattikastiketta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisilla pizzajauhoilla voittoon! Storyn pizzataikina tekeytyi kuusi päivää ja toi keittiömestarille Pizzamestari 2021 -voiton

Juustoportin kaurakahvijuoma valittiin maailman parhaaksi kansainvälisessä kasvituotekilpailussa Lontoossa

Ville Haapasalo avasi Helsinkiin neuvostoravintolan ja vakuuttaa, että nakkikioskin kautta ei tarvitse palata kotiin

Illallinen iglussa tai kasvihuoneessa? Korona-aika innosti ravintolat etsimään vaihtoehtoja suurille saleille