Ruoka

Suomalaisilla pizzajauhoilla voittoon! Storyn pizzataikina tekeytyi kuusi päivää ja toi keittiömestarille Pizzamestari 2021 -voiton

Voittopizza syntyi Krannin tilan luomu 00 -vehnäjauhoista, jotka ovat toistaiseksi ainoat kotimaiset sertifioidut pizzajauhot.
Carolina Husu
Ryan Rodrigo nauttii saadessaan luoda erilaisia pizzoja.

”Voitto tuntuu todella hyvältä! Kisa oli haastava ja siinä mitattiin kilpailijoiden luovuutta ja kekseliäisyyttä sekä taitoa valmistaa täydellinen pizzataikina”, kertoo pizzamestari 2021, helsinkiläisen Storyn keittiömestari Ryan Rodrigo.

Kilpailussa kaikille kilpailijoille annettiin samat raaka-aineet, joista jokaisen piti valmistaa omannäköisensä pizza. Vain pizzataikinaan sai itse vaikuttaa. Ryan leipoi voittopizzan kuusi päivää tekeytyneestä hapanjuuritaikinasta, johon hän käytti kotimaisista Krannin tilan luomu 00-vehnäjauhoja.

Rodrigo piti finaalin raaka-aineita haastavana, mutta sitä ne olivat kaikille. "Luovuus ratkaisi", mies sanoo.

Rodrigon innostus hapanjuurileivontaan syntyi vuosia sitten Filippiineillä, missä hän työskenteli italialaisessa ravintolassa. Erityisesti hän on innostunut hapanjuurileivontaan.

”Rakastan leipoa myös kotona. Hapanjuurileipominen kokonaisuutena kiinnostelee todella paljon. Tykkään kehitellä uusia, mielenkiintoisia reseptejä”, kertoo Rodrigo.

Rodrigon ja ravintola Storyn pizzoista kerrottiin myös syyskuun Kantrissa.

Lue myös:

Näin syntyy täydellinen pizza huippukokin ohjeilla – krapularuuasta on kehittynyt salonkikelpoinen illallisherkku

Suomalaisen pizzajauhon kehitys kannatti – Nurmijärveläistila teetätti analyysit Saksassa asti, että hifistelijätkin uskovat jauhon laatuun

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokavientiin potkua, lähiruokaa kuntiin, elintarvikeala nuoria kiinnostavaksi – Agronomiliitolla pitkä lista ruoka-alan kehittämiseksi

"Miten te tällaisen tuotteen olette menneet kehittämään?" Suomen suosituin leipä täyttää 30 vuotta

Valaistu piparikyltti ja Eiffel-torni voittivat Piparinleivonnan SM-kultaa

Myrskylässä on seurattu keskustelua maatalouden tuotantokustannusten harppauksesta: "Haluan tukea kotimaista työtä ennemmin kuin työttömyyttä"