Ruoka

Limsapullosta kakkupakkaus – Fazer alkaa valmistaa kakkurasiansa kierrätysmuovista

Kakkurullapakkaukset ovat ensimmäiset Suomessa sataprosenttisesta kierrätysmuovista valmistetut ruokapakkaukset.
Fazer
Yhteen kakkurasiaan käytetään noin kaksi puolen litran kierrätyspulloa, eikä muuta materiaalia tarvita.

Fazer laskee, että pakkausuudistuksen ansiosta jopa 1,2 miljoonaa kierrätyspulloa pääsee vuosittain uusiokäyttöön ja uutta muovia säästyy 24 000 kiloa.

Pakkausuudistus on osa Fazerin vastuullisen pakkaamisen ohjelmaa.

"Käytämme ensimmäistä kertaa pakkauksessa vain kierrätyspulloista saatavaa muovia. Kierrätysmuovi on vähän uutta muovia kalliimpaa, mutta haluamme mennä tässäkin ekologisempaan suuntaan", toteaa Fazer-konsernin pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall tiedotteessa.

Soininen-Tengvallin mukaan Fazer näyttää suuntaa koko elintarvikealalla niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Uudet kakkurullapakkaukset on valmistettu palautuspulloista saatavasta rPET-muovista eli kierrätetystä polyeteenitereftalaatista, jota syntyy erilaisten erotus-, rouhinta-, pesu- ja laadunvarmistusprosessien jälkeen. Tämä prosessi vie vähemmän energiaa kuin kokonaan uuden muovin valmistaminen.

Kakkurullapakkauksen muovirasia näyttää samalta kuin ennen. Uudesta materiaalista kertoo pakkauksen etiketissä oleva pullon kuva. Siinä kerrotaan pakkausmateriaalin olevan muovinkeräykseen lajiteltavaa sataprosenttista kierrätysmuovia.

Lanseerauksen alussa pakkaukseen liimataan myös tarra, jossa lukee: ”Olin aiemmin juomapullo, nyt kakkurasia”. Uudet pakkaukset ovat kaupoissa tästä viikosta alkaen.

Fazerilla käynnistettiin vuonna 2018 vastuullisen pakkaamisen ohjelma, jonka myötä Fazer Leipomoilla pakkausmuovia on vähennetty yli 52 miljoonan leipäpussin verran.

Lue myös:

Suomi ei ole vielä lähellekään kierrätyksen mallimaa – tilastoissa keikumme Ranskan ja Latvian välissä

"Muovi ei pakkausmateriaalina ole pahis, mutta se, mihin muovipakkaus käytön jälkeen päätyy, voi tehdä siitä ympäristön kannalta haitallisen" – Valio vähensi tuotepakkauksistaan muovia 23 miljoonan muovipussin verran vuoden 2020 aikana

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokavientiin potkua, lähiruokaa kuntiin, elintarvikeala nuoria kiinnostavaksi – Agronomiliitolla pitkä lista ruoka-alan kehittämiseksi

"Miten te tällaisen tuotteen olette menneet kehittämään?" Suomen suosituin leipä täyttää 30 vuotta

Valaistu piparikyltti ja Eiffel-torni voittivat Piparinleivonnan SM-kultaa

Myrskylässä on seurattu keskustelua maatalouden tuotantokustannusten harppauksesta: "Haluan tukea kotimaista työtä ennemmin kuin työttömyyttä"