Ruoka

IL: Turun valtuutetut esittävät Helsinkiä tiukempaa ruokalinjaa – Lihaa ei tarjottaisi edes kuninkaalle

Aloitteen allekirjoittajissa on valtuutettuja vihreistä, vasemmistoliitosta ja SDP:stä.
Jaana Kankaanpää
Neljän kaupunginvaltuutetun aloite esittää, että Turku siirtyisi Helsingin tavoin tarjoamaan tilaisuuksissaan vain kasvisruokaa.

Turun kaupunginvaltuutetut ovat tehneet aloitteen lihansyönnin lopettamiseksi kaupungin tilaisuuksissa, uutisoi Iltalehti.

Valtuutettujen toiveena on, että Turku ryhtyisi Helsingin tavoin tarjoamaan kaupungin tilaisuuksissa vain kasvisruokaa ja vastuullisesti pyydettyä lähikalaa.

Aloitteen tekijät eivät jättäisi ruokalinjaukseen korkea-arvoisia vieraita koskevaa poikkeusmahdollisuutta, kuten Helsinki.

Valtuustoaloitteen taustalla on huoli ilmastomuutoksesta ja kasvihuonepäästöistä.

Konsta Weber (vihr.), yksi aloitteen allekirjoittajista, kommentoi Iltalehdelle, että jo aiemmin virinnyt ajatus sai rohkaisua Helsingin kasvisruokalinjauksesta.

Myöhemmin selviää, eteneekö valtuustoaloite. Turussa on käytössä järjestelmä, jonka mukaan aloite tarvitsee 23 kaupunginvaltuutetun allekirjoituksen päästäkseen valtuustossa käsittelyyn puolen vuoden sisään. Nyt allekirjoituksia on neljä.

Asiasta uutisoi ensin Turun Sanomat.

Lue myös:

Helsinki ei tarjoa enää lihaa, mutta ei myöskään edellytä kotimaisuutta kasviksissa – juuston tarjoilu voi jatkua edelleen

Turku ja Tampere eivät seuraa Helsingin esimerkkiä lihan tarjoilukiellossa – Pormestari Ikonen: "Meillä on maltillisempi linja"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maaseudun yrityksille on nyt tarjolla monipuolisia kursseja ruokamatkailuun – kevään maksuttomissa Gastropajoissa on vielä hyvin tilaa

Pettuleipä elätti nälän varjossa elänyttä kansaa – teoriassa ihminen pysyy hengissä syömällä 1,5 kiloa pettua päivässä

Näillä kahdella perustuotteella saat ruokavalioosi roimasti lisää terveellistä täysjyvää

Jo yksi viinilasi päivässä voi aiheuttaa rintasyövän, varoittavat syöpäjärjestöt – "On välttämätöntä, että Suomessa jatketaan säännöllisiä alkoholiveron korotuksia"