Ruoka

Atria teki sen taas: Suomalainen pihvi valittiin maailman parhaaksi yli neljänsadan pihvin ja 23 kilpailijamaan joukosta

Atrian suomalainen nurminaudan ulkofileepihvi kruunattiin maailman parhaaksi pihviksi World Stake Challenge -kilpailussa Irlannissa.
Atria
Maailman parhaat pihvit on tuotettu Karvialla Suomessa.

Atrian tanskalainen yhteistyökumppani JN Meat International osallistui World Stake Challenge -kilpailuun Dublinissa suomalaisella naudanlihalla ja voitti maailman parhaan pihvin tittelin jo kolmannen perättäisen kerran. Voitto tuli kaiken kaikkiaan yli 400 erilaisen pihvin ja 23 kilpailijamaan joukosta.

Voittajapihvi on kotoisella nurmirehulla ruokittua ayshire-rotuista naudanlihaa. Se on lähtöisin Hautakorven tilalta Karvialta.

Tilan isäntä Esko Hautakorpi on yllättynyt ja ylpeä voitosta. "Maailmanmestaruus on aina maailmanmestaruus", hän toteaa tiedotteessa.

Tuomaristo luonnehti voittajapihvin makua erittäin maukkaaksi ja pehmeäksi. 50-henkisen tuomariston puheenjohtaja Iannis Grammenos ylisti pihviä uskomattoman mureaksi, mehukkaaksi ja maukkaaksi. "Pihvin herkullisen pitkäkestoinen maku viipyy suussa, haluat syödä sitä yhä enemmän. Ansaittu ja arvokas voitto!"

Atrian tanskalainen kumppanin JN Meat Internationalin omistajan John Sashi-Nielsenin mukaan juuri suomalaisen pihvin maku erotti sen muista pihveistä, vaikka myös lihan puhtaus ja turvallisuus ovat tärkeitä.

Atria Suomen lihaliiketoiminnan johtaja Markku Hirvijärvi pitää voittoa on historiallisesti merkittävänä ja ainutlaatuisena, koska se tuli jo kolmatta kertaa peräkkäin Suomeen.

Lue myös:

Atrian nurminaudan entrecote valittiin maailman parhaaksi pihviksi

Tarvitaanko italialaiset vakuuttamaan, että suomalainen liha on maailman parasta? – "Suomalaispihvi vastaa japanilaista wagyu-lihaa!"

Huippupihvejä tuotetaan Suomessa aivan tavallisilla lypsykarjatiloilla – kansainvälisesti palkittu liha löytää syöjänsä Euroopan huippuravintoloista

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Olemme monen mielestä pahiksia, mutta on ekoteko olla karjatila" – Ruoka Akatemiassa otettiin kantaa lihansyöntiin

Yrityssaneeraus, sydäninfarkti ja lopulta korona pysäyttivät työhullun – "Piti miettiä, mitä elämältä oikein haluaa"

100 000 euron palkinto Härkiksen ja Nyhtökauran kehittäjille – "Sattui käymään niin hyvin, että Suomessa tuli samaan aikaan markkinoille kaksi kasviproteiinituotetta, jotka kirittivät toisiaan"

"Tavoitteena syödä punaista lihaa hyvällä omallatunnolla" – muhoslainen lihatila teki keittokirjan, jossa on ohjeet kaikkien ruhonosien käyttöön