Ruoka

Ruotsalainen joulukinkku noussut hittituotteeksi Lidlissä – Kesko: "Yksittäisissä kaupoissa voi olla tuontikinkkuja myynnissä"

Tuoreet, pakastetut ja tuoresuolatut kinkut ovat Lidlissä kotimaisia.
Jaana Kankaanpää
Keskon Janne Vuorinen kertoo, että kypsät kinkut ja pienet kinkut ovat entistä suositumpia. Luullisten kinkkujen suosio on laskussa.

MT kysyi kaupoilta joulukinkkujen lihan alkuperästä.

Lidlistä kerrotaan, että erätuotteena myydään aiempina vuosina hittituotteeksi noussutta kypsää ruotsalaista joulukinkkua. Kolmikiloinen kinkku myydään paistorasvassa, ja se tulee myyntiin lähempänä joulua ja on saatavissa rajoitetun ajan.

Kypsät joulukinkkupalat ja -siivut valmistetaan Suomessa, ja niiden raaka-aineen alkuperä on tuotteesta riippuen Suomi tai Saksa.

Lidlin ostaja Matias Lankinen kertoo, että tuoreet ja pakastetut kinkut ovat kaikki kotimaisia.

"Lähempänä joulua myyntiin tulevat myös tuoresuolatut kinkut. Kaikki nämä tuotteet ovat Laatuvastuu-sertifioitua kotimaista porsaanlihaa."

Keskon tuoretuotteiden osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen kertoo, että kotimaisten kinkkujen osuus on lähellä sataa prosenttia. "En uskalla sanoa, että se on sata prosenttia, koska siellä saattaa olla yksittäisiä poikkeuksia."

Kauppiasyrittäjät voivat tehdä valikoimapäätöksiä itsenäisesti. "Yksittäisissä kaupoissa voi olla tuontikinkkuja myynnissä."

Vuorinen kertoo, että kinkkuviipaleissa voi olla enemmän tuontitavaraa, mutta niistäkin valtaosa on suomalaisesta lihasta.

Juttua täydennetty Lidlin osalta 4.12. klo 12:00.

Lue lisää:

S-ryhmä kertoi, että kaikki sen joulukinkut ovat kotimaisia – verkkokaupasta löytyy kinkkuja saksalaisesta lihasta, SOK vastaa: "Tarkoitimme tuoresuolattuja ja pakastettuja"

"Tuontiliha on irvokkuuden huippu" – MTK:n Marttila ja tuottajat ihmettelevät, miksi kauppa tuo halpoja kinkkuja ulkomailta

Äänekäs lihapuhe ei kuulu joulupöytään saakka – HKScanin kyselyn mukaan kolme neljästä syö kinkkua, Atria: "Kinkun myynti alkanut aiempaa vauhdikkaammin"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maaseudun yrityksille on nyt tarjolla monipuolisia kursseja ruokamatkailuun – kevään maksuttomissa Gastropajoissa on vielä hyvin tilaa

Näillä kahdella perustuotteella saat ruokavalioosi roimasti lisää terveellistä täysjyvää

Jo yksi viinilasi päivässä voi aiheuttaa rintasyövän, varoittavat syöpäjärjestöt – "On välttämätöntä, että Suomessa jatketaan säännöllisiä alkoholiveron korotuksia"

Osaatko käyttää maa-artisokkaa ja mustajuurta? Tässä vinkit, miten saat niistä hienot herkut