Ruoka

Lidlin toimitusjohtaja suurlähettilään kirjeestä: "Pyydämme anteeksi tekemäämme virhettä"

Ruoka 12.10.2017

Kreikan Suomen suurlähettilään avoin kirje tuli Lidlin Suomen toimitusjohtajalle yllätyksenä.


Sipposen mukaan kymmenen vuoden aikana tuotepakkauksia on muutettu useasti.

Kreikan Suomen suurlähettiläs Georgios Ayfantis kritisoi aiemmin tällä viikolla lähettämässään avoimessa kirjeessä kauppaketju Lidlin kreikkalaisperäisiä tuotteita koskevaa toimintaa. Lidl on poistanut tuotepakkaustensa kuvissa olevista kirkoista ristit.

Suurlähettilään mielestä Lidlin ratkaisu vääristää kreikkalaista kulttuuri-identiteettiä, Kreikan historiaa ja sen todellisuutta.

Lidlin toimitusjohtaja Lauri Sipponen korostaa Maaseudun Tulevaisuudelle lähettämässään viestissä, että kohun aiheuttaneita Eridanous-tuotteita on myyty Lidleissä eri puolilla Eurooppaa yli 10 vuoden ajan, pääosin Kreikka-teemaviikkojen aikana. Tällä hetkellä Kreikka-teeman tuotteita ei kuitenkaan ole myynnissä Suomen Lidl-myymälöissä.

Sipposen mukaan kymmenen vuoden aikana merkin tuotepakkauksia on muutettu useasti. Ristin puuttuminen kirkon katolta uusimmissa tuotepakkauksissa on hänen mukaansa selkeä virhe.

"Pyydämme anteeksi tekemäämme virhettä ja virheen aiheuttamaa mielipahaa. Haluamme painottaa, että pakkauksen kuvitus ei ole tietoinen kannanotto. Eridanous-tuotteiden kuvitus tullaan muuttamaan ennen seuraavaa Kreikka-viikkoa", Sipponen toteaa.

Kreikan Suomen suurlähettilään avoin kirje tuli Lidlin Suomen toimitusjohtajalle yllätyksenä, koska Lidl vastasi syyskuussa julkisesti jo hyvin avoimesti aiheeseen liittyviin kyselyihin ja pahoitteli tehtyä virhettä.

Lue lisää:

Kreikan suurlähettiläs tylyttää Lidliä avoimessa kirjeessään: "Loukkaatte räikeästi maani historiaa ja sen kulttuurista todellisuutta"

Aiheeseen liittyvät artikkelit