Ruoka

Tunnettu ravintoloitsija etsi maanviljelijöitä – nyt suunnitelmat selvisivät

Ruoka 12.10.2017

Keittiömestarit Välimäki ja Vottonen haluavat uudella tapahtumalla näyttää suomalaisia herkkuja.


Ravintola Palace
Keittiömestarit Hans Välimäki ja Eero Vottonen (oik.) ovat kutsuneet suomalaisia ruokatuottajia esittäytymään Palacen maatilamarkkinoille Helsingin Vanhalle Ylioppilastalolle ensi viikon tiistaina

Ravintoloitsija Hans Välimäki julkaisi heinäkuussa Facebookissa päivityksen, jossa hän kertoi etsivänsä suomalaisia huipputuottajia tuleviin ravintolaprojekteihinsa liittyen.

Välimäki ei suostunut heinäkuussa kertomaan huipputuottajien etsinnästä tarkemmin. Nyt suunnitelmiin on saatu lisäselvyyttä.

Keittiömestarit Hans Välimäki ja Eero Vottonen ovat kutsuneet suomalaisia ruokatuottajia esittäytymään Palacen maatilamarkkinoille Helsingin Vanhalle Ylioppilastalolle ensi viikon tiistaina 17.10.

Yleisölle avoimen tapahtuman tarkoituksena on järjestäjien mukaan saattaa yhteen Suomen parhaat raaka-aineet ja niiden tuottajat sekä laadukkaimpia raaka-aineita käyttävät ravintolat ja muut kotimaisen ruoan ystävät.

Välimäki ja Vottonen hakevat keittiönsä toimittajiksi omien sanojensa mukaan vain parhaita raaka-aineita tuottavia erikoismestareita, joihin he rakentavat henkilökohtaiset yhteydet.

"On upeaa päästä näkemään, mitä kaikkea hyvää Suomessa nykyään tuotetaan", Välimäki sanoo tiedotteessa.

Ravintola Palacen omien tarpeiden täyttämisen lisäksi Välimäki ja Vottonen tarjoavat myös muille ravintoloitsijoille ja hyvän ruoan ystäville mahdollisuuden tutustua kotimaisiin tuottajiin.

"Mitä enemmän Suomessa syödään laadukkaista kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, sitä paremmat kehitysmahdollisuudet suomalaisella alkutuotannolla on", Välimäki pohtii tiedotteessa.

Tilaisuuteen on ilmoittautunut mukaan jo yli 30 pien- ja suurtilatuottajaa.

Palacen maatilamarkkinat järjestetään tiistaina 17.10. Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla osoitteessa Mannerheimintie 3 kello 11.00 alkaen. Ruoka-alan ammattilaisille ja harrastajille on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Lue lisää:

Hans Välimäki etsii ravintolaprojekteihinsa kotimaisia huipputuottajia

Aiheeseen liittyvät artikkelit