Ruoka

Munataksi laajentaa: "Tuli tunne, että tässä on jotain samaa kuin mitä itse olimme kokeneet"

Ruoka 12.10.2017

Francising-yrittäjät vievät palvelun marraskuussa Keski-Suomeen, Kainuuseen, Oulun ympäristöön ja Savo-Karjalaan.


PAsi Leino
Munataksin toiminta käynnistyi vuonna 2013, kun somerolainen Mikko Välttilä alkoi kuljettaa tuottamiaan kananmunia kiinnostuneille ostajille Facebookissa tehtyjen tilausten perusteella.

Vaahteramäen Eggspress, tuttavallisesti munataksi, laajentaa toimintaansa, kun uudet franchising-oikeudella toimivat yrittäjät aloittavat toimintansa marraskuussa.

Keiteleläiset karjatilalliset Jenni ja Jyri-Pekka Lemettinen aloittavat uudet Eggspress-reitit Keski-Suomen, Kainuun, Oulun ympäristön ja Savo-Karjalan alueilla.

Lemettiset kertovat, että he törmäsivät jossain vaiheessa munataksin perustajan Mikko Välttilän blogikirjoituksiin.

"Tuli tunne, että tässä on jotain samaa kuin mitä itse olimme kokeneet: valtavirtaa vastaan uimista, vaikeuksien voittamista ja sitä oman jutun toteuttamista, Jenni Lemettinen sanoo tiedotteessa.

Lemettinen kertoo myös, että pariskunta oli jo aiemmin etsinyt sopivaa myyntikanavaa tuotteilleen.

Eggspress on eettisesti tuotetun ruuan suoramyyntikanava, joka kuljettaa ennakkoon tilattuja tuotteita ympäri Suomen.

Suoramyyntikanavassa on mukana 15 tuottajaa.

Yrityksen tuotevalikoima on alun jälkeen laajentunut kananmunista esimerkiksi lihoihin, luomuleipiin, juustoihin sekä jugurttiin.

Munataksin toiminta käynnistyi vuonna 2013, kun somerolainen Välttilä alkoi kuljettaa tuottamiaan kananmunia kiinnostuneille ostajille Facebookissa tehtyjen tilausten perusteella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit