Ruoka

Fazer leipoo nyt ötökkäleipää – yhteen jauhettu 70 sirkkaa

Huomenna pääkaupunkiseudulla myyntiin tuleva hyönteisleipä on maailman ensimmäinen.
LEHTIKUVA/EMMI TULOKAS
Fazerin uutuusleipä sisältää sirkkaa.

Fazer tuo huomenna myyntiin maailman ensimmäisen hyönteisleivän. Fazer Sirkkaleipiä myydään ketjun omissa myymälöissä pääkaupunkiseudulla.

Sirkkajauhoa ei ole vielä riittävästi tarjolla jotta leipiä riittäisi valtakunnalliseen myyntiin, joten uutuus tuodaan markkinoille asteittain. Yhteen Sirkkaleipään käytetään noin 70 sirkkaa, ja leivän painosta ne muodostavat noin kolme prosenttia.

"Sirkkaleipä on hyvä proteiinin lähde. Hyönteiset sisältävät myös hyviä rasvahappoja, kalsiumia, rautaa ja B12-vitamiinia", kertoi Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja Juhani Sibakov.

Hyönteisten käyttö elintarvikkeina sallittiin Suomessa marraskuun alussa. Fazer on jo kesästä alkaen valmistellut hyönteisleivän tuomista ruokakaupoissa sijaitsevien myymäläleipomoidensa valikoimiin.

"Fazer myymäleipomoissa voimme leipoa ja testata ketterästi erilaisia uutuuksia. Fazer Sirkkaleipä maailman ensimmäisenä hyönteisleipänä on tästä hieno esimerkki", Fazer Leipomoiden Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström iloitsi.

Suomalaiset painottavat kyselytutkimuksen mukaan hyvää makua, tuoreutta ja kotimaisuutta leipää valitessaan. Uutuudetkin kiinnostavat.

"Suomalaiset ovat tunnetusti myös kokeilunhaluisia ja Sirkkaleipä on helppo tapa tutustua tulevaisuuden ruokaan", Hellström sanoi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Näin EU seuraa ruokaturvallisuutta: Belgiassa valmistetaan ruuasta vertailunäytteitä, joita välitetään eteenpäin ympäri maailmaa

Ensikertalaiset toiveikkaina Grüne Wochella – "Lähdettiin katsomaan, miten kinkku maistuu saksalaisille"

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Käytännöt vegaaniruuan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei