Ruoka

Fazer tuo sirkkajauhot Hollannista – kilohinta melkein sata euroa

Sirkkajauhoja ei Fazerin mukaan vielä saa riittävästi Suomessa.
Riitta Mustonen
Hyönteisjauhoa on leivottu Fazerin rouheiseen ciabattaan. Kun raaka-ainetta saa riittävästi, tarkoitus on tuoda leipä valtakunnalliseen myyntiin.

"Toivomme, että tämä innostaisi maanviljelijöitä kokeilemaan uutta", sanoo Fazer Leipomoiden toimitusjohtaja Markus Hellström.

Hellströmin mukaan sirkkajauhoerien hinnat vaihtelevat Hollannistakin ostettuina suuresti, mutta halpaa jauho ei ole, vaan lähentelee sadan euron kilohintaa.

Sirkkajauhoista aloitettiin, koska Fazerin kuluttajatestien mukaan sirkoista on helpompi aloittaa kuin esimerkiksi matojen syönnistä.

Yhdessä 250 gramman leivässä on noin runsas kourallinen sirkkajauhoja eli noin 70 kuivattua kotisirkkaa. Sirkat tuovat leipään pähkinäistä makua.

"Tavoitteena on ollut jokaisen suuhun sopiva helposti syötävä leipä eikä esimerkiksi proteiinileipä, joka saattaa olla raskas", sanoo Fazerin innovaatiojohtaja Juhani Sibakov.

Yksi leipä maksaa 3,99 euroa eli kilohinnaksi tulee noin 16 euroa.

"BBC on nostanut hyönteisruuan yhdeksi johtavista ruokatrendeistä. Jopa kaksi miljardia ihmistä syö hyönteisiä päivittäin. Me uskomme, että hyönteiset tulevat olemaan iso osa suomalaistenkin arkea", Sibakov ennustaa.

Lue myös:

Fazer leipoo nyt ötökkäleipää – yhteen jauhettu 70 sirkkaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yksi Suomen suurimmista kasvistuotteista on lihatalon käsialaa – "Liha, maito, kasvikset ja vilja eivät sulje toisiaan pois", Atrialta todetaan

Keskustan kansanedustaja Kärnä: "Me suomalaiset syömme liikaa lihaa – sitä tulisi syödä vähemmän, mutta laadukkaampaa, eettisempää ja ekologisempaa"

Video: Näin retikasta syntyy näppärissä käsissä ruusu – Suomen ja Kiinan keittiömestarit kohtasivat illallisella

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta