Ruoka

Fazer tuo sirkkajauhot Hollannista – kilohinta melkein sata euroa

Sirkkajauhoja ei Fazerin mukaan vielä saa riittävästi Suomessa.
Riitta Mustonen
Hyönteisjauhoa on leivottu Fazerin rouheiseen ciabattaan. Kun raaka-ainetta saa riittävästi, tarkoitus on tuoda leipä valtakunnalliseen myyntiin.

"Toivomme, että tämä innostaisi maanviljelijöitä kokeilemaan uutta", sanoo Fazer Leipomoiden toimitusjohtaja Markus Hellström.

Hellströmin mukaan sirkkajauhoerien hinnat vaihtelevat Hollannistakin ostettuina suuresti, mutta halpaa jauho ei ole, vaan lähentelee sadan euron kilohintaa.

Sirkkajauhoista aloitettiin, koska Fazerin kuluttajatestien mukaan sirkoista on helpompi aloittaa kuin esimerkiksi matojen syönnistä.

Yhdessä 250 gramman leivässä on noin runsas kourallinen sirkkajauhoja eli noin 70 kuivattua kotisirkkaa. Sirkat tuovat leipään pähkinäistä makua.

"Tavoitteena on ollut jokaisen suuhun sopiva helposti syötävä leipä eikä esimerkiksi proteiinileipä, joka saattaa olla raskas", sanoo Fazerin innovaatiojohtaja Juhani Sibakov.

Yksi leipä maksaa 3,99 euroa eli kilohinnaksi tulee noin 16 euroa.

"BBC on nostanut hyönteisruuan yhdeksi johtavista ruokatrendeistä. Jopa kaksi miljardia ihmistä syö hyönteisiä päivittäin. Me uskomme, että hyönteiset tulevat olemaan iso osa suomalaistenkin arkea", Sibakov ennustaa.

Lue myös:

Fazer leipoo nyt ötökkäleipää – yhteen jauhettu 70 sirkkaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maistuuko sinullekin pulla? Et ole yksin – suomalainen syö kahvileipää kolmesti viikossa

Puu sysää muovia syrjään ruokapakkauksissa

VR juottaa liikematkustajille tanskalaista ja brittiläistä kahvimaitoa: "Markkinoilla ei ole kotimaista vaihtoehtoa"

Mikko Kärnä haluaa pohjoismaisen ruokavalion UNESCO:n kulttuuriperintöluetteloon: "Lumen ja jään keskellä kasvaneille kansoille lihan sekä kalan hyödyntäminen on ollut välttämätöntä selviytymisen kannalta"