Ruoka

Kokkimaajoukkueen uusi kapteeni: Luxemburgin MM-kisoista voitto kotiin!

Ruoka 11.01.2018

Niko Lehto sanoo, että kilpailuihin ei lähdetä leikkimään vaan aina voittamaan.


Niko Lehto pitää uutta harjoittelupaikkaa parhaana mahdollisena.

Suomen kokkimaajoukkue edustaa Suomea kokkiolympialaisissa, jotka järjestetään seuraavan kerran Stuttgartissa vuonna 2020. Välietappina joukkue osallistuu kokkien MM-kisoihin Luxemburgissa tänä vuonna.

Joukkueen uusi kapteeni Niko Lehto, 30, työskentelee Porvoossa ravintola Sinnessä. Hän kantaa päävastuun maajoukkueen keittiötyöskentelystä.

"Olen kilpailuhenkinen ja tosi huono häviäjä. Jos voittoa ei saavuteta, se vaatii paljon lisää työtä, ja jos se saavutetaan, sekin teettää työtä: huipulle on helpompi kiivetä kuin siellä pysyä", Lehto kuvailee.

Tämänvuotinen tavoite on lämpimän keittiön voitto Luxemburgin MM-kilpailussa. Kylmä keittiö mukaan laskettuna tavoitteena on olla viiden parhaan joukossa.

Kokkimaajoukkue harjoittelee Itä-Helsingissä sijaitsevassa Hevossalmen kurssikeskuksessa, joka on nimetty joukkueen omaksi kampukseksi, CToF campus.

"Pystymme sekä harjoittelemaan että viettämään täällä aikaa yhdessä. Tämä on ilmiömäinen niin paikkana kuin sijainniltaan. Yhteistyökumppanit ja tukut ovat lähellä", Niko Lehto kehaisee.

Keittiö muistuttaa kisakeittiötä, joten harjoitusillalliset luonnistuvat jatkossa omissa tiloissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit