Ruoka

Ranskalaisen meijerijätin salmonellaskandaali koskettaa 83 maata

Ruoka 14.01.2018

Markkinoilta vedetään yli 12 miljoonaa laatikkoa äidinmaidonkorviketta.


Meijerijätti Lactalisin äidinmaidonkorvikkeissa todetun salmonellan takia tuotteita on vedetty myynnistä yli 80 maassa. LEHTIKUVA/AFP

Meijerijätti Lactalisin salmonellaskandaali koskettaa 83 maata. Yhtiön toimitusjohtaja kertoi ranskalaismedialle, että kyseisissä 83 maassa on yli 12 miljoonaa laatikkoa, jotka sisältävät pilaantunutta äidinmaidonkorviketta. Laatikot vedetään takaisin markkinoilta.

Ranskassa on nostettu satoja kanteita äidinmaidonkorvikkeesta, jossa oli salmonellaa. Ranskan viranomaiset ovat kertoneet tähän mennessä yli 30 salmonellatartunnasta, joiden epäillään tulleen yhtiön tuotteista. Lisäksi Espanjassa on todettu yksi tapaus, ja Kreikassa tutkitaan yhtä epäilyä.

Perheitä edustavan yhdistyksen mukaan tartuntoja on todellisuudessa enemmän.

Vanhemmat vaativat Lactalis-meijerijättiä vastuuseen pilaantuneista tuotteista. Näin kertoo perheitä edustavan yhdistyksen puheenjohtaja Quentin Guillemain.

"Lisäksi vielä sadat muut perheet aikovat nostaa kanteen", Guillemain kertoo.

Evira kertoi joulukuussa, ettei ranskalaisyhtiön valmistamia äidinmaidonkorvikkeita tiettävästi myydä Suomessa. Evira kertoi tuolloin myös, että Suomessa myydään tällä hetkellä kotimaisia, tanskalaisia, saksalaisia ja hollantilaisia äidinmaidonkorvikkeita.

Lue myös:

Ranskalaisyhtiö vetää takaisin lisää äidinmaidonkorviketta salmonellavaaran takia –ei myydä Suomessa

Juttua päivitetty 14.1.klo 6.20: Lisätty skandaalin laajuus maailmanlaajuisesti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit