Ruoka

Pakkausmerkinnät eivät mene nappiin isoillakaan – nyt mokailee HK Scan: "Kysymyksessä oli inhimillinen erehdys"

Ruoka 22.01.2018

Aiemmin keskustelua ovat herättäneet pienempien lihatalojen pakkausmerkinnät.


Lukijan kuva
HK Scanilta kerrotaan, että kyseiseen meetvurstiin käytetty liha on suomalaista, vaikka sitä ei pakkauksessa kerrotakaan.

MT on kertonut aiemmin pienempien lihatalojen vaikeuksista käyttää leikkelepakkauksissaan lainmukaisia merkintöjä. Vaikeuksia näyttäisi olevan myös isommilla yrityksillä.

HK Scanin valmistamassa Kevyt linja -meetvurstissa on nimittäin nykyisten säädösten vastaiset pakkausmerkinnät. Kesäkuussa voimaan astuneen asetuksen mukaan Suomessa valmistettujen lihatuotteiden pakkauksissa on ilmoitettava sekä alkuperämaa että teurastusmaa.

Pakkauksessa todetaan kuitenkin ainoastaan, että meetvursti sisältää porsaan ja naudan lihaa. Lihan alkuperästä siinä ei ole mitään mainintaa.

HK Scanilta kerrotaan, että kyseiseen meetvurstiin käytetty liha on suomalaista.

HK Scanin ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että tuotteiden etiketeissä korjaus näkyy heti, kun uudet etiketit saadaan painosta. Siihen Käkönen ei ota kantaa, miten nopeasti oikein merkityt tuotteet ovat kuluttajien saatavilla.

”Lihan alkuperämerkinnän suhteen kysymyksessä oli inhimillinen erehdys, joka on nyt korjattu", Käkönen vakuuttaa.

Lue lisää:

Onko Mikko Kärnän alkuperäsyytöksillä katetta? Evira vastaa

Keskustan kansanedustaja syyttää lihataloja laittomista alkuperämerkinnöistä, toimitusjohtaja: "Toimimme niin kuin laki sanoo"

Lihakeskusliitto toivoo realismia alkuperäkeskusteluun: "Ei se ole tahdosta, eikä asenteesta kiinni"

Aiheeseen liittyvät artikkelit