Ruoka

Italialaisesta ravintolasta Lahdessa saa todella sitä, mitä tilaa – jäätelö kruunaa kuitenkin lounaan

Loma-aikaan sijoittuvana arkipäivänä italialainen ravintola Mamma Maria on puolillaan väkeä. Iso osa asiakkaista on lapsiperheitä, eikä ihme.
Heli Virtanen
Lahtelaisen Mamma Marian kantarellipasta-annos on niin iso, ettei se jätä ketään nälkäiseksi.

Lahdessa kauppatorin reunustalla sijaitseva ravintola on mutkaton paikka.

Mamma Marian lounaslista vaihtuu viikonpäivien mukaan. Tarjolla on keittoa, risottoa, pitsaa ja pastaa sekä kanan- ja porsaanlihaa. Annosten hinnat ovat kymmenen euron tuntumassa.

Alkupalaksi jokaiselle ruokailijalle tarjoillaan yksinkertainen vihersalaatti ja maukas leipäpala.

Pääruuaksi valitsen kantarelli-pekonipastan. Mumisen tilaukseni tarjoilijalle muodossa "kantarellipasta", ja sellaisen todella saan. Mukava tietää, että myös kasvissyöjät otetaan huomioon, mutta kieltämättä pekoni olisi tehnyt annokselle terää. Kantarellit, jotka tuskin ovat suomalaisia metsäsieniä, on jätetty turhan isoiksi palasiksi.

Lasten annokset tilataan à la carte -listalta. Lounasaikaan noin yhdeksän euron hinta tuntuu kohtuuttomalta, varsinkin kun kyseessä on neljävuotias, joka tilaa nakit ja ranskalaiset ja jättää puolet isosta annoksesta syömättä.

Parasta ruokailussa on hintaan kuuluva jälkiruoka: paikan päällä valmistettu, italialaistyylinen jäätelö. Kuudesta eri vaihtoehdosta valitsen pähkinä-suklaa-vaniljan, joka osoittautuu herkulliseksi. Kun kyytipojaksi saa vielä kahvin, lounaasta jää kaikesta huolimatta erinomainen maku suuhun.

Mamma Maria, Vapaudenkatu 10, Lahti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa

Syötkö kananmunan päivässä? Tuoreen tutkimuksen mukaan se tai runsas kolesterolin saanti ei lisää riskiäsi aivoinfarktiin

Potilasjärjestöt: Pitkäaikaissairaat eivät usein saa ravitsemusohjausta

Lapsen allergia mullistaa koko perheen ruokailun – joskus on pakko laittaa turvallisuus terveellisyyden edelle