Ruoka

Vuoden ravintolaksi valittiin turkulainen Kaskis: "Perinne ja tuore toteutus kietoutuvat yhteen"

Kulttiravintolan maine on tullut pitkäjänteisellä työllä.
Pasi Leino
Kaskiksen henkilökuntaa: Gren Zavjalov (vas.), Julia Murto, Topi Pekkanen, Olli Pesonen, Isak Mononen, Markus Koskinen, Jussi Pulkkinen, Markus Ojanen, Mikko Marttinen, Katja Kaski, Simo Raisio, Jeremias Salonen, Erik Mansikka ja Roosa Kodisoja.

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2018 -tunnustuksen turkulaiselle ravintola Kaskikselle. Gastronomit perustelevat valintaansa Kaskiksen herkullisella ruoalla, laadukkaalla palvelulla ja ravintolan vaikutuksella turkulaisen ravintola-alan kehitykseen.

"Kaskiksen ravintoloitsijat Erik Mansikka, Topi Pekkanen ja Simo Raisio ovat luoneet laaturavintolan, joka on vakiinnuttanut paikkansa sekä Turun että Suomen parhaiden ravintoloiden joukossa. Tästä kertoo ravintolan pöytävaraustilanne: arki-illallinenkin kannattaa varata hyvissä ajoin", ravintolan valintaa perustellaan.

Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Kim Palhus toteaa, että Kaskis avautui Kaskenahteen kalaravintolan paikalla vuonna 2014, mutta kun ravintolassa vierailee, tulee tunne, että tämähän on ollut tällainen "aina”.

"Perinne ja tuore toteutus kietoutuvat yhteen. Asiaa edesauttavat paikan elävä tunnelma ja kodikas sisustus", hän vertaa.

Kaskiksen ruokafilosofia perustuu klassiseen ranskalaiseen keittiötaitoon, mutta annoksiin on saatu omaleimaisuutta uusien tekniikoiden, suomalaisten huippuraaka-aineiden ja toimivien makuparien kautta.

Annokset asetellaan kauniisti ja keittiö seisoo ylpeästi maistelumenun takana esitellessään annoksia salissa. Trendien perässä Kaskis ei juokse, mutta kokeille on luontevaa ottaa huomioon megatrendi vegaanisuus.

"Kasvissyöjät ja vegaanit on otettu alusta asti huomioon. Saamme siitä paljon kiitosta", Mansikka kertoo.

"Otamme myös ottaa palautetta vastaan ja parannamme koko ajan menuamme; palkkasimme jopa kokin, jolla on kokemusta vegeravintoloista. Meidän täytyy tarjota rahalle vastinetta",

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa

Syötkö kananmunan päivässä? Tuoreen tutkimuksen mukaan se tai runsas kolesterolin saanti ei lisää riskiäsi aivoinfarktiin

Potilasjärjestöt: Pitkäaikaissairaat eivät usein saa ravitsemusohjausta

Lapsen allergia mullistaa koko perheen ruokailun – joskus on pakko laittaa turvallisuus terveellisyyden edelle