Ruoka

Rukalla myydään kasvisruokakasseja eurolla – järjestö haluaa pelastaa talvet ilmastonmuutokselta

Ruoka 27.02.2018

Pelastetaan talvet -kampanjan idea on kannustaa kuluttajia ilmastoystävälliseen ruokavalioon.


Iiro Kerkelä
Protect Our Winters (POW) on varannut 500 kasvisruokakassia kampanjaan.

Protect Our Winters -järjestö ja WWF Suomi myyvät eurolla kasvisruokakasseja yhteisessä kampanjassaan Rukan K-marketissa.

Kassissa on muun muassa Kaslinkin kaurakermaa ja Jalotofun tofua. Elintarvikkeiden lisäksi kassin ostaja saa reseptivihkon. Ruokakasseja myydään 9.3. asti.

Pelastetaan talvet -kampanjan idea on kannustaa kuluttajia ilmastoystävälliseen ruokavalioon. Se tarkoittaa järjestöjen mukaan liha- ja maitotuotteiden korvaamista kasviperäisillä tuotteilla sekä hävikin välttämistä.

"Ruokavalion muuttaminen on asumismuodon tai liikkumistavan muuttamiseen verrattuna helppo tapa pienentää henkilökohtaista hiilijalanjälkeään", kampanjan verkkosivulla kerrotaan.

Ruoka muodostaa järjestöjen mukaan 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä. Naudanlihakilon tuotannon päästöt ovat jopa 15-kertaiset hernekilon tuotantoon verrattuna, kampanjasivulla verrataan. Juustokilon tuottaminen puolestaan vastaa 90 kilometrin yksityisautoilua.

Kasvispainotteisemman ruokavalion lisäksi kampanja kehottaa vähentämään ruokahävikkiä.

Kampanjaa tukee muun muassa lumilautailija Enni Rukajärvi.

Protect Our Winters -liikkeen tavoitteena on saattaa talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä toimimaan yhdessä ilmastonmuutosta vastaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit