Ruoka

Munayhtiön toimitusjohtaja: "Ruokatuotannon pitää mukautua trendeihin ja kuluttajien mieltymyksiin"

Ruoka 03.03.2018

"Kotimaisen ruokatuotannon kestävyydestä on aiheellista kantaa huolta, mutta sitä ei voi sysätä kuluttajien kannettavaksi", kirjoittaa Dava Foods Finlandin toimitusjohtaja Miska Kuusela Turun Sanomissa 2.3. julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.


Kari Salonen
Ulkokanalassa linnut saavat kulkea vapaasti.

Helsingissä opiskelijaravintolapalveluita pyörittävä HYY-yhtymä ilmoitti lopettavansa häkkimunien käytön ravintoloissaan.

Munayhtiö Dava Foodsin toimitusjohtaja Miska Kuusela kirjoittaa aiheesta Turun Sanomissa 2.3. julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

Kuuselan mielestä HYY:n päätöksessä ei ole mitään paheksuttavaa tai väärää, sillä ravintolapalveluyritys haluaa tarjota asiakaskunnalleen heidän arvojensa ja mieltymystensä mukaista ruokaa,

Kuusela ei ota kantaa eri tuotantomuotojen eettisyyteen mutta muistuttaa, että erityisesti nuoret kuluttajat ottavat.

"Heillä on usein hyvin selkeät ja perusteellisen harkinnan ja tiedon pohjalta muodostetut arvot ja mielipiteet, ja niitä on meidän setämiesten turha yrittää mennä sanelemaan."

"Kotimaisen ruokatuotannon kestävyydestä on aiheellista kantaa huolta, mutta sitä ei voi sysätä kuluttajien kannettavaksi. Ruokatuotannon pitää mukautua trendeihin ja kuluttajien mieltymyksiin, ei päinvastoin."

"Annetaan kuluttajan itse päättää, millaista ja miten tuotettua ruokaa hän haluaa syödä. Alkutuotannon, teollisuuden, kaupan ja ravintolapalveluiden tehtävä on tarjota juuri sitä, eikä vaatia kuluttajaa alistumaan siihen, mitä ammoin on päätetty tuottaa."

Turun Sanomat: Lukijalta: Uudelle kuluttajapolvelle ei voi sanella

ruokaa koskevia arvoja ja mielipiteitä

Lue myös:

Opiskelijaravintolayhtiö ja Munax sanasodassa häkkikananmunista: "Halventavaa ja alentavaa"

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT