Ruoka

Helsinkiläinen korttelikapakka vuoden olutravintola – Raati haastaa maakuntia erikoistumaan

Ruoka 06.03.2018

One Pint Pub Helsingin Ruoholahdessa on oluttoimittajien valinta Helsinki Beer Festivalin Vuoden olutravintolaksi.


Raija Ryynänen
Pekka Montin (vas.), Aleksi Montin ja Salla Siukonen One Pint Pubin tiskin takana palvelevat janoisia asiakkaita.

One Pint on kunnon pubi, jonka hyvän fiiliksen luo uskollinen asiakaskunta, perustelee oluttoimittajien raati.

"After work -kulttuuri on voinut Ruoholahdessa hyvin ilman happy houria, ja sekaan mahtuu aina", raati kiittää.

One Pint Pub on avattu vuonna 1996 ja toiminut samalla idealla alusta asti, vaikka omistaja vaihtui viisi vuotta sitten.

Pubin olutvalikoimaa raati kehuu erinomaiseksi, ja osan oluista One Pint maahantuo itse muun muassa Virosta.

Raati tähyili myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, tänä vuonna tuloksetta.

"Haluamme tuoda esiin huolemme maakuntien kuivumisesta. Hyviä paikkoja ja tarjontaa on toki kaikkialla – jopa kaupan hyllyssä – mutta tullakseen valituksi Vuoden olutravintolaksi pitää tarjota jotain spesiaalia. Se erikoisuus voi olla vaikkapa vakiintunut asiakaskunta, jonka ansiosta pubilla on henki", toimittaja Sakari Nupponen sanoo.