Ruoka

Söin täällä: Ei mikään muinainen suomalaisruoka – Kalevala-hahmon risotto koukutti Kuhmossa

Ruoka 11.03.2018 Kuhmo

Kanteletar-hotellista sai sekä makoisan pääruuan että makean jälkiruuan.


Ilkka Hemmilä
Lemminkäinen vietteli sienillä ja vuohenjuustolla.

Pari vuotta vanhan käsityksen mukaan kehä kolmosen ulkopuolelta on mahdotonta saada hyvää kasvisruokaa.

Kantelettaressa, Kalevala-teemaisessa kainuulaisessa päivällisravintolassa väitteen nykytilaa on hyvä testata.

"Lemminkäisen kasvisviettelys" ei liene kovin vanha suomalaisresepti, sillä tarjoilija kantaa pöytään risoton. Semantiikka ei kuitenkaan ateriaa pilaa, ja ruuan esillepanokin miellyttää.

Täysin vegaaninen annos ei ole, vaan tämänkin kasvisruuan eläinperäinen kompastuskivi on juusto. Vuohenjuusto kuitenkin täydentää erinomaisesti sienitäytteisen munakoison makua.

Ikävä kyllä pitää kuitenkin todeta vanhan ravintolaviisauden mukaisesti, että mikäli pöytään on valmiiksi asetettu suolasirotin, sitä pitää varautua käyttämään.

Annos oli kuitenkin pehmeän mielyttävä ja täyttävä. Kaikkia hokemia ei siis kannata uskoa.

Jälkiruuan karpaloherkkua haluaisin kehua erikseen. Valitettavasti annoksesta ei säilynyt kuva-aineistoa ennen kuin se päätyi parempiin suihin.

Ravintola Kanteletar. Väinämöinen 9, Kuhmo. Ma–su 16–21.