Ruoka

Joensuun Enon koulu kokkasi kouluruokakisan voittoon Gastro-messuilla – Annos syntyi eurolla per syöjä!

Ruoka 14.03.2018

Joensuun Enon koulu, Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa.


KIMMO BRANDT
Anne Kinnunen (vas.), Meerit Kärki ja Leena Koponen veivät kouluruokakisan voiton Pohjois-Karjalaan.

Helsingin, Joensuun, Mäntsälän, Oulun ja Sodankylän tiimit kohtasivat kouluruokakilpailun 2018 finaalissa, jossa näytettiin, miten pienillä määrärahoilla loihditaan koululaisille maistuvia aterioita.

Joensuu vei voiton tasaisessa kilpailussa menullaan, joka sai tuomaristolta hyvät arviot niin maustaan kuin sopivuudestaan kouluruuaksi.

Joensuun joukkueessa kilpailivat Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen. Voittomenussa tuomareille tarjoiltiin porkkanamakkarakeitto, paella broilerista sekä uuniperunaviipaleet kaverinaan kikhernetahna ja kiinankaali-ananas-hernesalaatti.

Finaalireseptit annetaan kaikkien Suomen keittiöiden käyttöön.

Tuomariston puheenjohtajana toimiva Suomen Italian suurlähettiläs Janne Taalas totesi kilpailun lisäävän kouluruuan kiinnostusta maailmalla.

"Meidän pitäisi olla ylpeitä kouluruuastamme", Taalas painottaa.

"Kouluruokakilpailu alleviivaa sitä, että vain Suomessa ja Ruotsissa tarjotaan maksutonta kouluruokaa. Maailmalta katsottuna kouluruokajärjestelmä nostaa Suomea positiivisesti esille", hän sanoo.

Finaalissa kolmen hengen joukkueet valmistivat kilpailukeittiöissä keiton, kasvisruuan sekä liha-, kala- tai broileriruoan.

"Resepteistä huokui suomalaisten koulukeittiöiden ammattitaito. Uskomattomia suorituksia!" hymyilee Brand & Training Manager Jutta Kontinen kilpailun järjestäjätaho Continental Foods Finlandilta.

"On huikeaa, miten herkullisia ja samalla terveellisiä annoksia yhdellä eurolla per ruokailija saadaan aikaiseksi. Tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä, koska oikeasti kouluilla ei ole edes näin suurta summaa käytettävänään", Kontinen jatkaa.

Kouluruokakilpailun järjesti Continental Foods Finland yhteistyössä Arlan ja Atria Food Servicen kanssa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT