Ruoka

Uusi Ruokavirasto sai visuaalisen ilmeen – hintalappu lähes 60 000 euroa

Visuaalisen ilmeen pääväreiksi tulevat murrettu sininen, olki ja vadelma, jotka kuvastavat suunnittelijoiden mukaan turvallisuutta, asiantuntijuutta ja palvelua.
Tältä näyttää Ruokaviraston logo.

Ensi vuoden alussa toimintansa aloittavan Ruokaviraston logo on julkistettu.

Logo kuvastaa sen suunnittelijoiden mukaan viraston tehtävien kirjoa ja palvelulähtöisyyttä. Logosta voi tunnistaa niin lautasen, tien, pellon, DNA:n, naudan, kuusenkerkän tai tähkän kuin auringonkin.

Visuaalisen ilmeen pääväreiksi tulevat murrettu sininen, olki ja vadelma, jotka kuvastavat suunnittelijoiden mukaan turvallisuutta, asiantuntijuutta ja palvelua.

Visuaalisen ilmeen ovat suunnitelleet Helena Valtonen, Aki Kiminki ja Kiia Olin Solita Oy:stä.

Ilmeen tilaamisessa mukana ollut Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran viestintäjohtaja Varpu Seppälä kertoo, että suunnittelu maksaa yhteensä 58 000 euroa.

Seppälä kertoo olevansa tyytyväinen suunnittelun lopputulokseen.

Hieman alle 60 000 eurolla Ruokavirastolle saadaan visuaalisen ilmeen kokonaisuus, johon kuuluvat esimerkiksi logo, tyyliopas sekä malleja siihen, miten logoa käytetään kylteissä ja opasteissa.

Suunnittelun hintalappu päätettiin Seppälän mukaan jättää alle 60 000 euron, jolloin suunnittelua ei tarvinnut erikseen kilpailuttaa.

"Jos olisimme todenneet, että hankkeeseen tarvitaan enemmän rahaa, olisimme tietysti kilpailuttaneet", hän huomauttaa.

Viestintäjohtaja korostaa, että suunnittelussa pyrittiin toimimaan kustannustietoisesti eli käytännössä selvitettiin, miten paljon vastaavan kaltaiset hankkeet ovat maksaneet.

Tavallisen kansalaisen näkökulmasta vajaat 60 000 euroa visuaalisesta ilmeestä saattaa tuntua suurelta. Tämän myöntää myös Seppälä.

"Tottakai se on sinänsä paljon rahaa. Varmaan, jos kadulta kysyy, maksaisitko tästä niin paljon, monelta saa sellaisen vastauksen, että en", hän sanoo.

Seppälä huomauttaa kuitenkin, ettei uusi virasto voi käyttää vanhojen virastojen logoja.

Ruokavirasto syntyy, kun Evira, Maaseutuvirasto Mavi ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta yhdistyvät.

Ruokaviraston tehtävänä on edistää, valvoa ja tutkia elintarvikkeiden sekä maa- ja metsätalouden tuotantopanosten turvallisuutta ja laatua, eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä kasvinterveyttä. Virasto vastaa Euroopan unionin maataloustuki- ja maaseuturahastojen varojen käytöstä Suomessa, toimii Suomen maksajavirastona ja hallinnoi EU- ja kansallisia tukia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT:n Riitta Mustonen palkittiin suomalaisen ruokakulttuuriin eteen tekemästään työstä

Grillit nostettu esiin – poikkeustila aiheutti piikin grillituotteiden kysyntään

Ruokavirasto jyrähtää: Elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai sen hoitoon pitää lopettaa välittömästi

Maksamakkarajäätelöä ja katkoviivat makkaroihin – näin kuluttajia vedettiin nenästä aprillipäivänä